Linkovi

Novi medicinski veb sajt nudi zanimljive snimke i ilustracije


Na internetu postoji mnogo medicinskih sajtova, sa hiljadama stranica informacija o zdravlju i bolestima. Ali danas vam predstavljamo pomalo drugačiji sajt, koji spektakularnim video snimcima i ilustracijama objašnjava kako ljudsko telo funkcioniše. Sajt se zove Vižual MD (Visual MD), u prevodu „vizuelni lekar.“

„Vižual MD je novi način očitavanja zdravstvenih informacija na internetu. Uz pomoć vizuelnih sadržaja najzad svi mogu da vide kako izgledaju bolesti, uzročnici, posledice i načini lečenja. Ovo je pravi put za shvatanje naših tegoba i saznavanje načina koji vode ka ozdravljenju,“ kaže Aleksandar Tsiaras.

Aleksandar Tsiaras je osnivač sajta vižual MD tačka kom. Animacije na sajtu, koje pokazuju kako krvne ćelije teku kroz krvotok ili kako se otrovi filtriraju u bubrezima, zasnivaju se na preciznim medicinskim podacima.

Digitalni snimci iz medicinskih uređaja za vizuelne preglede, kao što su razni skeneri i precizni mikroskopi velike snage, pretvoreni su u zapanjujuće snimke koji pokazuju šta se događa unutar naših tela.

Svi vizuelni sadržaju delo su tima umetnika i tehničara koji su mesecima radili uz pomoć snažnih kompjutera. Medicinsiki stručnjaci osiguravali su da njihovi proizvodi imaju naučnu osnovu.

„Kadgod smo radili neki projekat, uvek smo imali nekoliko ključnih stručnjaka, najboljih u datom domenu. Stručnjake za visok pritisak, za rak, itd, koji su pregledali svaki delić materijala kako bi osigurali da su u skladu sa naukom. Ništa nije objavljeno pre nego što je detaljno pregledano,“ kaže Tsiaras.

Sajt je lansiran pre nekoliko nedelja, a planiraju se i novi dodaci, kao što je mogućnost da se sajt prilagodi svakom korisniku prema njegovim odnosno njenim karakteristikama. Da ponovimo, adresa novog medicinskog sajta je visual MD tačka kom. (www.thevisualmd.com)

XS
SM
MD
LG