Linkovi

Poznati skoro svi učesnici NBA plej-ofa


Sledeće srede završava se ligaški deo sezone u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, a već sada su poznati praktično svi učesnici plej-ofa. Na Zapadu se i zvanično zna najboljih osam, dok je na Istoku, šest ekipa obezbedilo doigravanje, a Detroit i Čikago samo u teoriji mogu da ostanu bez plasmana u završnicu šampionata. Međutim, ko će sa koje pozicije ući u plej-of, veliko je pitanje, pogotovo na Zapadu, gde je raspored od trećeg do osmog mesta podložan velikim promenama.

Od košarkaša iz Srbije i Crne Gore, u NBA doigravanju učestvovaće po svemu sudeći samo Peđa Stojaković i Saša Pavlović. Stojakovićevi Nju Orleans Hornetsi plasman u plej-of su obezebedili prekisnoć u Majamiju, ali su sinoć u svojoj dvorani poraženi od Finiksa - 105:100, tako da su značajno umanjili šanse da završe na jednom od prva četiti mesta u svojoj konferenciji, koje donosi prednost domaćeg terena. Domaći su svakako bili umorni posle 53 minuta u Majamiju veče ranije, ali su Sansi takođe imali sjajnu taktiku da primoraju plejmekera Krisa Pola da šutira što više. Pol je završio sa 29 poena i 16 asistencija, ali je šutnuo čak 29 puta iz igre. Dejvid Vest je završio sa 28 poena i 12 skokova, a Peđa Stojaković sa 18 koševa, sedam uhvaćenih i četiri ukradene lopte.

Klivlend je na svom parketu pobedio Vašington - 98:86 i tako zadržao vođstvo nad Lejkersima u borbi za prednost domaćeg terena tokom čitavog plej-ofa. Prednost domaćeg parketa na Istoku, Lebron Džejms i saigrači ostvariće eventualnim trijumfom u Filadlelfiji sutra uveče ili porazom Bostona u Majamiju iste večeri. Lebron je predvodio ujednačeni napad Kavsa sa 21 poenaom, 7 asistencija i 6 skokova, dok je Saša Pavlović za pet minuta igre postigao 5 poena.

Od ostalih košaraša iz Srbije, vrlo dobro individualno veče imao je Nenad Krstić sa 17 poena, 5 skokova, po 3 asistencije i blokade u Denveru, ali je njegov Oklahoma Siti poražen - 122:112. Nagitsi su tako došli do osme uzastopne pobede i najboljeg skora u istoriji kluba, koji će im, po svemu sudeći doneti poziciju drugog nosioca na Zapadu, i prednost domaćeg parketa u prva dva kola plej-ofa.

XS
SM
MD
LG