Linkovi

Umrla pozorišna i filmska glumica Nataša Ričardson


Holivud i Brodvej su u žalosti zbog tragične smrti glumice Nataše Ričardson. Ugledna i popularna pozorišna i filmska glumica preminula je sinoć u jednoj njujorškoj bolnici, a obdukcija je pokazala da je umrla od krvarenja u mozgu, izazvanog povredom glave posle pada na skijanju.

Suprug Nataše Ričardson, Liam Nison, dan je proveo sa porodicom dok su lekari obavljali autopsiju kako bi utvrdili tačan uzrok njene smrti. U saopštenju porodice navodi se da su „Liam Nison, njegovi sinovi i cela porodica, šokirani i u velikom bolu zbog smrti svoje voljene Nataše.“ Njeni prijatelji i poznanici i sami su u šoku zbog Natašine iznenadne smrti.

Čitav svet šoubiznisa je preplavljen tugom. Podjednako ju je voleo Holivud i Brodvej“, kaže Majkl Masto iz magazina "Village Voice."

Nataša i Liam su zaista divni ljudi, brižni, porodični ljudi a ne zvezde", izjavila je Edrijen Klir, porodična predstavnica za štampu.

45-godišnja Ričardson je avionom prebačena u Njujork, pošto je u ponedeljak pala skijajući na stazama za početnike u jednom skijalištu nadomak Montreala. Očevici kažu da pad nije bio težak, dodajući da se glumica čak smejala posle njega. Odbila je da ide kod lekara i vratila se u hotelsku sobu. Sat kasnije, bila je u bolnici. Nataša Ričardson je izdanak najmanje tri generacije pozorišnih glumaca, kao ćerka britanske glumice Vanese Redgrejv i pokojnog reditelja Tonija Ričardsona.

Bila je podjednako opuštena na filmskom platnu kao i na pozornici… Na Brodveju je 1993. godine upoznala svog supruga Liama Nisona. Brodvej ju je takodje nagradio prestižnim priznanjem Toni za ulogu Seli Bouls u Kabareu. Medjutim, bliski prijatelji kažu da je Natašina omiljena uloga bila uloga majke dva dečaka, koji imaju 12 i 13 godina.

XS
SM
MD
LG