Linkovi

Britanska pevačica Nataša Bedingfild pronašla ljubav u Americi


Pevačica Nataša Bedingfild rodjena je na Novom Zelandu a odrasla u Engleskoj, u muzičkoj porodici. Sa svojim bratom Danijelom i sestrom Nikolom pevala je u grupi „The DNA Algoritm“. Nominovana je za Gremija za svoj prvi solo album „Unwritten“, koji je prodat u više od tri miliona primeraka.

2007. godine objavila je album nazvan N.B, posle kojeg je usledio „Pocketful of Sunshine.“ Od početka karijere pre pet godina, Nataša je prodala više od 10 miliona albuma širom sveta. Nedavno je, sa svojim bendom, nastupala kao predgrupa New Kids on the Block.

Nataša Bedingfild je u proteklih nekoliko godina postala jedna od najpopularnijih pevačica na muzičkoj sceni. Čitavu 2008. provela je na turneji, promovišući svoj najnoviji CD „Pockeful of Sunshine“. Prošle godine se zaljubila u kalifornijskog biznismena Meta Robinsona, za koga je verena.

Ukrao mi je srce, a baš sam se dobro držala. Moja prva pesma se zvala „Single“, o tome kako je ponekad lepo kad niste u vezi, bila sam ponosna na svoju samostalnost. Nisam se zaljubila tek da bih imala nekog, ali da… ukrao mi je srce“, priča Nataša Bedingfild.


Tri singla sa njenog poslednjeg albuma ušla su na Bilbordovu listu najboljih 10 pesama. Nataša kaže da uzbudjenje počinje i pre objavljivanja albuma.

Osećanje je neverovatno. Kada ste u studiju i pišete pesme, osetite ushićenje kada ste napisali nešto zaista dobro. Uzbudjeni ste i želite da pesmu što pre testirate pred publikom jer to je sledeća faza. Možda se vama nešto dopada, ali drugim ljudima ne… Najlepši kompliment koji možete da dobijete je kada drugi čuju pesmu koju ste napisali i dožive je kao svoju ličnu pesmu. Kada mi neko dodje i kaže – „To je naša pesma, moja pesma“ - to je nešto zaista posebno."


Nataša se ne razvija samo kao pevačica. Njen novi album pokazuje i njene sposobnosti tekstopisca. „Pisanje pesama je moja prva ljubav. U tome najviše uživam i to me inspiriše,“ kaže britanska pevačica. Natašin najnoviji hit „Angel“ za nju ima posebno značenje.

Bila sam u studiju sa producentom Rodnijem Džerkinsom, kome sam se oduvek divila. On je sjajan producent, doneo mi je pesmu „Angel“ i ja sam poludela za njom, rekla sam – molim vas, dajte mi tu pesmu. On je rekao da misli da je namenjena Bijonse, ili nekoj drugoj pevačici ali sam ja insistirala: „ne, morate da je date meni. To je moja pesma i ja ću da je pevam…! Privukao me je sam naslov – Andjeo. Moja majka ima humanitarnu organizaciju posvećenu deci, koja se zove Globalni andjeli. To je bila prva stvar koja mi se dopala kod pesme, ideja da mogu da pevam pesmu koja delom govori o tome kako zaštiti osobu koju volite, a to je suština humanitarnog rada“.


Nataša Bedingfild je zvezda koja svoju popularnost koristi za dobrotvorne svrhe. Ona je ne samo angažovana u organizaciji svoje majke Global Angels, već saradjuje sa još jednom humanitarnom grupom.


Stop the Traffic je grupa koje se bori za sprečavanje trgovine belim robljem. Iako slavimo to što smo slobodni od ropstva, postoje hiljade ljudi širom sveta koji su bukvalno robovi. Ovo je jedna sjajna koalicija organizacija koje žele da stanu tome na put“.


Uz uspešnu muzičku karijeru i humanitarni rad, Nataša Bedingfild je održala i svoj pozitivan imidž i kaže da joj je čast što je druge zvezde nazivaju svojim uzorom. „Bila sam na dodeli nagrada Teen Choice 2008 i Majli Sajrus je rekla da sam joj ja uzor", priča za Glas Amerike.


Nataša Bedingfild se trenutno nalazi u Nju Zelandu gde traži inspiraciju za svoj idući album. Saradjivaće sa producentom Brajanom Kenedijem koji je sa Rijanom radio na albumu „Disturbia“. Nada se da će njen novi album biti završen do kraja 2009.

XS
SM
MD
LG