Linkovi

Žbogar: Slovenija podržava članstvo Crne Gore u EU i NATO


Slovenački ministar inostranih poslova Samuel Žbogar podržao je aspiracije Crne Gore da postane članica Evropske Unije i NATO-a.

Žbogar je na kraju posjete Podgorici, gdje je razgovarao sa najvišim crnogorskim zvaničnicima, kazao da je u interesu Slovenije dalji napredak Crne Gore u evroatlantskim integracijama. On je, nakon razgovora sa crnogorskim ministrom inostranih poslova Milanom Roćenom, kazao da će naredna godina biti višestruko značajna godina za Crnu Goru.

“Značajna po pitanju daljih koraka ka EU, vizne liberalizacije koja bi se ove godine trebala desiti i Akcionog plana za članstvo u NATO”, naveo je slovenački šef diplomatije i obećao pomoć Ljubljane na sva tri plana.

Crnogorski ministar inostranih poslova rekao je da Crna Gora prema Sloveniji ima odnos pun uvažavanja i zahvalnosti za kontinuiranu pomoć i podršku demokratskom preporodu i crnogorskim evropskim i evroatlanskim stremljenjima.

"Za nas je izuzetno važno što Slovenija daje podršku ne samo Crnoj Gori nego svim zemljama zapadnog Balkana koje imaju zajednički strateški evropski i evroatlanski cilj", kazao je Roćen.


XS
SM
MD
LG