Linkovi

Republikanski senatori prete da će blokirati plan za ekonomski oporavak


Opozicioni republikanski senatori upozorili su da će verovatno glasati protiv predsednikovog paketa stimulativnih mera ukoliko ne bude revidiran kako bi se njime predvidelo otvaranje većeg broja radnih mesta.

Drugi po rangu republikanac u Senatu, Džon Kajl iz Arizone, izjavio je da ovaj zakonski predlog mora biti izmenjen. Kajl i drugi republikanci ukazuju da se ovim planom u vrednosti od 820 milijardi dolara razbacuje novac na programe koji neće stimulisati privredu. Oni apeluju za veće smanjenje poreskih stopa i izgradnju infrastrukture.


Još jedan uticajni republikanac, Džim deMint iz Južne Karoline, nazvao je taj zakonski predlog "planom za trošenje", a ne "paketom stimulativnih mera" On je izjavio da je ovaj plan "privremen" i da se njime "naveliko troši novac".

Predstavnički dom američkog Kongresa već je odobrio taj plan dok Senat počinje debatu o tom zakonskom predlogu ove nedelje. Predsednik Obama je ukazao da je plan stimulativnih mera neophodan da bi se sačuvalo ili otvorilo tri miliona radnih mesta.

XS
SM
MD
LG