Linkovi

Filadelfija eliminisala šampione Džajantse, Pitsburg u finalu AFC-a


U nastavku NFL plej-ofa odigrana su poslednja dva meča druge runde, tako da je kompletirana četvorka, koja će se narednog vikenda boriti za plasman na 43. Superboul. Iznanađujućim pobednicima od subote, Baltimoru i Arizoni, pridružili su se Pitsburg i još jedno iznenađenje – Filadelfija.

U prvoj utakmici dana, šesti nosilac u Nacionalnoj konferenciji, odnosno poslednji tim koji se plasirao u plej-of, eliminisao je branioca titule, i to na njegovom terenu – 23:11. Na „Džajants“ stadionu u Ist Raderfordu, dominirao je kvoterbek Filaldefija Iglsa, Donovan Meknab, sa 217 jardi osvojenih dodavanjem, jednim „tač-daun“ pasom i još jednim „tač-daunom“, koji je ostvario trčanjem. Pored njega istakao se i kiker gostiju Dejvid Ekers, koji je osvojio 11 poena, koliko i domaći Njujork Džajantsi. Ekers je realizova tri „fild gola“ i dva pretvaranja posle Meknabovih „tač-dauna“. S druge strane, junak poslednjeg Superboula, Ilaj Mening, imao je dva presečena dodavanja, bez „tač-dauna“. Iglsi sada putuju u Arizonu, gde će protiv Kardinalsa u nedelju, peti put u poslednjih osam godina, igrati meč za titulu šampiona NFC-ja. Poslednji put Filadelfija je igrala Superboul pre četiri godine, kada su ih pobedili Nju Ingland Pejtriotsi.

Nešto kasnije, Pitsburg je zaustavio San Dijego Čardžerse – 35:24 i plasirao se u finale Američke konferencije, u kojem će u nedelju biti domaćin Baltimor Rejvensima. Santonio Holms osvojio je prve poene za Stilerse, pošto je ispucanu loptu uhvatio i sa njom pretrčao 67 jardi za „tač-daun“. Vili Parker je ostvario dva „tač-dauna“ trčanjem, dok je jednom na taj način poentirao Geri Rasel. Kvoterbek domaćih Ben Retlisberger osvojio je 181 jardu dodavanjem i bacio jedan TD pas, koji je uhvatio Hit Miler.

Superboul XLIII biće odigran 1. februara u Tampi, na Floridi.

XS
SM
MD
LG