Linkovi

Novi poraz Bostona, Nenad Krstić debitovao za Oklahoma Siti


Zvanični šampion NBA lige Boston nastavlja sa posrtanjem. Šesti poraz u poslednjih osam utakmica Seltiksi su doživeli u svojoj dvorani protiv Hjustona, i to im je ujedno prvi nesupeh u "TD Banknort Gardenu" od 14. novembra, posle čega su napravili seriju od 19 uzastopnih trijumfa.

Rokitse, kojima je to bila prva pobeda na strani u poslednjih šest mečeva, predvodio je Jao Ming sa 26 poena i 8 skokova. Ipak, za konačnih 89:85, najzaslužniji je bio Von Vejfer koji je trojkom 44 sekunde pre kraja značjano doprineo trijumfu gostiju.

Poraz Bostona iskoristio je Klivlend, koji je ubedljivim trijumfom nad Šarlotom - 111:81 preuzeo prvo mesto u Istočnoj konferenciji. Lebron Džejms je naravno bio prvi strelac ekipe sa 21 poenom, a Kavsima je to bila 18. pobeda kod kuće, gde još nisu doživeli poraz ove sezone. Taj niz će se ponovo naći na ispitu sutra uveče, kada u grad stižu upravo zvanični šampioni - Seltiksi.

Od košarkaša iz Srbije i Crne Gore, vredi pomenuti prvi nastup Nenada Krstića za Oklahoma Siti Tander. Bivši košarkaš Partizana igrao je nešto manje od 15 minuta, ubacio 6 poena, uz 5 skokova, ali je njegov tim doživeo debakl u Mineapolisu - 129:87 za domaće Timbervulvse, koje je sa 32 poena predvodio Rendi Foj.

Ubedljiv poraz doživeo je i Nju Orleans u Solt Lejk Sitiju - 116:90, a Peđa Stojaković bio je nezapažen sa 7 poena i 2 skoka za 28 minuta. Saša Pavlović je za Klivlend igrao šest minuta i postigao 2 poena, dok se Vladimir Radmanović nije ni upisao za 13 minuta, koliko je proveo na parketu u Ouklednu, gde su Lejkersi trijumfovali nad Voriorsima - 114:106.

XS
SM
MD
LG