Linkovi

Izrael izvršio nove napade na Pojas Gaze


Izraelski funkcioneri izjavljuju da nisu zainteresovani za primirje sa palestinskom militantnom grupom Hamas, dok se vazdušni napadi na ciljeve Hamasa u Pojasu Gaze nastavljaju već četvrti dan.

Vlasti u Pojasu Gaze kažu da je danas u izraelskim vazdušnim napadima ubijeno deset osoba uključujući dve mlade sestre. Vazdušni napadi su uništili pet zgrada vlade Hamasa i jednu koja pripada Islamskom univerzitetu. Objekti Hamasovih službi bezbednosti i dom visokog komandanta te organizacije takodje su bili mete.

Izraelska vojska, tenkovi i druga vojna vozila zauzeli su položaje duž granice Izraela i Gaze pripremajući se za moguću kopnenu ofanzivu.
Palestinski funkcioneri ukazuju da je u izraelskim vazdušnim napadima od subote ubijeno bar 350 ljudi, uglavnom ekstremista iz redova Hamasa. Humanitarna agencija Ujedinjenih nacija u Gazi saopštava da je medju poginulima 57 civila.

Izrael je započeo ofanzivu kad je Hamas, nakon prošlonedeljnog isticanja šestomesečnog primirja, obnovio svoje raketne napade na Izrael. Uprkos vazdušnim napadima, palestinski ekstremisti ispalili su od ponedeljka brojne rakete i artiljerijske granate na Izrael, usmrtivši najmanje četiri osobe.

XS
SM
MD
LG