Linkovi

O Džej Simpson osudjen na najmanje 15 godina zatvora


Bivši igrač američkog fudbala O Džej Simpson, koji je svojevremeno oslobodjen optužbe za ubistvo njegove supruge i njenog prijatelja, osudjen je na najmanje 15 godina zatvora zbog pljačke i kidnapovanja.

Porota u Nevadi proglasila je 61-godišnjeg Simpsona krivim u oktobru zbog toga što je upao u hotelsku sobu dvojice prodavaca suvenira i zahtevao od njih da mu vrate suvenire vezane za njegovu fudbalsku karijeru. Na ročištu u petak sudija je Simpsonu izrekla kaznu po 10 tačaka optužnice za koje je ranije proglašen krivim. On će imati mogućnost za pomilovanje posle šest godina. Pre izricanja presude, Simpsonovi advokati apelovali su za blagu osudu i najnižu zakonsku kaznu od šest godina zatvora. U obraćanju sudiji, Simpson se izvinio zbog incidenta i izjavio da nije imao nameru da bilo šta ukrade ili povredi bilo koga. On je rekao da nije bio svestan da radi bilo šta protivzakonito i da je mislio da se radi samo o „sporu sa prijateljima“.

Pre 13 godina porota u Kaliforniji oslobodila je O Džej Simpsona optužbi za dvostruko ubistvo posle zamornog procesa koji je prenošen na televiziji širom SAD i sveta. Simpson je kasnije u gradjanskoj parnici proglašen krivim za ubistva i naredjeno je mu je da porodicama žrtava plati odštetu od 33 miliona dolara.

XS
SM
MD
LG