Linkovi

Barak Obama kaže da će njegova administracija preduzeti mere za privredni oporavak


Novoizabrani američki predsednik Barak Obama kaže da će njegova administracija, odmah posle polaganja zakletve 20. januara, preduzeti mere za privredni oporavak.

Tokom današnjeg obraćanja putem radija, Obama je istakao da zemlja nema vreme za gubljenje i da paket ekonomske pomoći treba da počne da se koristi što pre. On je obećao da će odmah započeti plan namenjen radnim porodicama za obuzdavanje ekonomske krize o obnovu dugoročnog privrednog napretka. Takođe je obećao da će odmah da počne sprovođenje prioritetnih mera kao što su razvoj čiste energije, reforma zdravstvenog osiguranja i poboljšanje obrazovanja.

Istovremeno u Teheranu, predsednik iranskog parlamenta Ali Laridžani je kritikovao Obaminu izjavu da je iranska težnja da se domogne nuklearnog oružja neprihvatljiva. Iranski mediji prenose da je Laridžani rekao da izjava novoizabranog američkog predsednika označava nastavak - kako se izrazio - dosadašnje pogrešne politike Sjedinjenih Država.

Laridžani je takođe rekao da bi Sjedinjene Države trebalo da upute odgovarajuće signale zemljama Bliskog istoka ukoliko žele promenu situacije u regionu.

XS
SM
MD
LG