Linkovi

Alen Ajverson u Detroitu, Čonsi Bilaps u Denveru


Detroit Pistonsi priredili su veliko iznenađenje svojim navijačima samo nekoliko sati pre početka večerašnje utakmice u Šarlotu, tek treće u tekućem šampionatu.

U zamenu za lidera ekipe, jednog od četiri svoja All-Star igrača, Čonsija Bilapsa, Pistonsi su iz Denvera doveli nekadašnjeg MVP igrača i višestrukog najboljeg strelca NBA lige - Alena Ajversona. Pored Bilapsa, koji je 2004. Bio i MVP finala plej-ofa, Detroit je Nagitsima prosledio rezervistu Antonija Mekdajsa (kome je to treći put da će nositi dres Denvera) i Senegalca Čika Semba, koji je u karijeri odigrao samo četiri utakmice – prošle sezone.

“Imali smo osećaj da je pravi trenutak da promenimo tim”, rekao je predsednik košarkaških operacija kluba Džo Dumars. “Ajverson nam daje dimenziju kakvu ovde nismo imali i zaista verujemo da će nam pomoći”.

Ajversonu na kraje ove sezone ističe ugovor, prema kojem će zaraditi 21 milion dolara.

“Veoma je uzbuđen zbog razmene”, izjavio je Ajversonov menadžer, Lion Rouz.

Biklaps, s druge strane pored ove ima još dve godine ugovora, kojim mu je garantovano 46 miliona dolara, s tim da klub ima pravo da mu produži ugovor na još jednu godinu, za dodatnih 14 miliona. Mekdajsu su Pistonsi produžili ugovor na još dve godine i nadaju se da će ga se Denver odreći, i da će oni biti u mogućnosti da ga vrate u svoje redove.

Pistonsi večeras igraju u Šarlotu, protiv Bobketsa koje vodi Leri Braun, koji trener je sa Pistonsima i Bilapsom 2004. osvojio titulu NBA šampiona, a tri godine ranije u finalu plej-ofa vodio Sikserse, za koje je nastupao Alen Ajverson.

XS
SM
MD
LG