Linkovi

Obama i dalje ispred Mekejna, kampanje u ključnim državama


Demokratski predsednički kandidat Barak Obama i dalje ima prednost nad republikancem Džonom Mekejnom, a oba kandidata, tri dana pre glasanja, vode kampanje u ključnim državama. Senator Obama danas vodi kampanju u Nevadi, Koloradu i Misuriju, državama u kojim se na predsedničkim izborima 2000. i 2004. glasalo za republikance, ali u kojim je demokratski kandidat sada pridobio znatan broj pristalica.

Ankete pokazuju da senator iz Ilinoisa ima čvrsto vođstvo u Nevadi i Koloradu, a da je trka statistički izjednačena u Misuriju.

Senator Mekejn je preneo borbu za Belu kuću u dve važne države – Pensilvaniju i Virdžiniju – u kojima prema rezultatima ispitivanja javnog mnjenja zaostaje. U Virdžiniji, on pokušava da odbrani obično pouzdano republikansko uporište. Pensilvanija je radicionalno podržavala demokratske predsedničke kandidate, ali je Mekejnu ta država neophodna za pobedu. Mekejn je danas nastavio da se obraća radničkim porodicama, obećavajući da će da zadrži niske poreze, stvori nova radna mesta i ojača ekonomiju u zemlji.

Ankete pokazuju da je finansijska kriza u zemlji pomogla Obami da poveća vođstvo. Većina ispitanika smatra da će on bolje rešavati ekonomsku krizu. Prosek anketa na nacionalnom nivou pokazuje da Obamina prednost nad Mekejnom iznosi nešto više od 6 odsto.

XS
SM
MD
LG