Linkovi

Tipsarević na Mareja u četvrtfinalu Sankt Peterburg Opena


Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale Sankt Peterburg Opena, koji se igra za nagradni fond od million i 49 hiljada dolara.

Srpski "reket broj 2" pobedio je Francuza Žeremija Šardija sa 2:0, po setovima 6:4 i 7:6 (3), posle sat i 36 minuta igre u drugom kolu, i tako izborio duel sa prvim nosiocem turnira, trenutno četvrtim na svetskoj rang-listi, Britancem Endijem Marejem, koji je ekspresno završio meč sa Letoncem Ernetsom Gulbisom – 6:4 i 6:2 za 61 minut igre.

Tipsarević i Marej igrali su tri puta do sada, a 24-godišnji Beograđanin dva puta je bio uspešniji – poslednji put, prošle godine u osmini finala Kupa Kremlja.

Ana uspešna na startu turnira u Lincu

U četvrtfinale, ali na turniru teniserki u Lincu, plasirala se i Ana Ivanović, koja je u svom prvom meču pobedila Nemicu Sibil Bamer – 6:4 i 6:2 za sat i 28 minuta igre. Njena naredna protivnica biće Italijanka Flavija Paneta, sa kojom se do sada nikad nije sastajala. Paneta je međutim u odličnoj formi, što je potvrdila plasmanom u finale Ciriha prošle nedelje, gde je pobedila i Jelenu Janković, ali i ubedljvim trijumfom nad Slovakinjom Cibulkovom u drugom kolu Linca - 6:3 i 6:1.

Turnir u Lincu igra se nagradni fond od 600 hiljada dolara, a Ana Ivanović je prvi nosilac.

XS
SM
MD
LG