Linkovi

Prema najnovijim anketama Obama i dalje vodi ispred Mekejna


Demokrata Barak Obama i republikanac Džon Mekejn i dalje se žestoko bore za glasove birača u trci za Belu kuću, dok ankete širom zemlje ukazuju da Obama i dalje vodi ispred senatora iz Arizone.

Dvanaest dana uoči izbora Mekejn danas vodi kampanju na Floridi, jednoj od država koje se smatraju presudnom za pobedu. Obama u Floridi ima prednost od jednog procenta. U međuvremenu, senator iz Ilinoisa danas prisustvuje jednom skupu u Indijani, gde Mekejn vodi sa malom razlikom, posle čega putuje na Havaje, u posetu svojoj bolesnoj baki, 85-godišnjoj Medlin Danam. Obamin štab je ranije ove nedelje najavio da se njeno zdravlje znatno pogoršalo.

Prosek anketa širom zemlje ukazuje da Obama vodi ispred Mekejna sa nešto više od sedam odsto. Obama vodi u brojnim anektema, uključujući one sprovedene u državama koje su ključne za pobedu. Analitičari to pripisuju uverenju birača da bi on bolje vodio ekonomsku politiku od Mekejna. U međuvremenu, Mekejn na Floridi održava brojne skupove, na kojima kritikuje Obamu.

XS
SM
MD
LG