Linkovi

Jelena Janković u polufinalu Kupa Kremlja, Troicki ispustio pobedu


Najbolja teniserka sveta Jelena Janković plasirala se u polufinale Kupa Kremlja, koji se u Moskvi igra za nagradni fond od million i 340 hiljada dolara.

U četvrtfinalu, 23-godišnja Beograđanka pobedila je Italijanku Flaviju Panetu – 7:6 i 6:3, posle skoro dva sata igre. Naredna rivalka Jelene Janković biće Ruskinja Elena Dementijeva, sa kojom u međusobnim duelima vodi – 5:3. Njihov poslednji duel, u polufinalu US Opena, Janković je dobila u dva seta – 6:4 i 6:4. U drugom polufinalu sastaće se dve Ruskinje: Vera Zvonareva i Dinara Safina. Zvonareva je u četvrtfinalu pobedila Slovakinju Dominiku Cibulkovu - 7:5, 6:4, dok je Safina bila bolja od sunarodnice Svetlane Kuznjecove - 6:4 i 7:5.

U konkurenciji tenisera, Viktor Troicki nije uspeo da prođe u polufinale, iako je posle izgubljenog prvog seta, izjednačio i vodio sa 5:1 u trećem. Nemac ruskog porekla, Miša Zverev, uz veliku podršku publike u Olimpijskoj dvorani u Moskvi, napravio je nesvakidašnji preokret, osvojio šest gemova zaredom i na kraju trijumfovao – 6:4, 3:6, 7:5. Trenutno 98. tenisera sveta, koji sutra igra prvo ATP polufinale u karijeri, čeka duel sa bivšim prvim reketom sveta Maratom Safinom, koji je eliminisao prvog nosioca Nikolaja Davidenka - 7:6, 4:6 i 6:4. U drugom polufinalu, sastaju se francuski veteran Fabris Santoro i domaći predstavnik Igor Kunjicin.

Pobednik u muškoj konkurenciji osvojiće 250 poena za ATP rang-listu i novčanu nagradu od 171 hiljade dolara, dok će najbolja teniserka zaraditi skoro 197 hiljada dolara i čak 430 poena za WTA rang-listu.

XS
SM
MD
LG