Linkovi

Sajt webMD.com sa najsvežijim informacijama iz oblasti medicine


Kao što naši redovni slušaoci znaju - povremeno vas upoznajemo sa zanimljivim sajtovima na internetu, na kojima možete da nađete korisne informacije. Novinar Glasa Amerike, Art Čajms, ovoga puta je odabrao sajt sa najsvežijim informacijama iz oblasti medicine.

Sajt webMD.com objavljuje se samo na engleskom jeziku, tako da nije koristan onima koji ne znaju taj jezik, osim ako nemaju nekoga ko ga zna. Na njemu mogu da se nađu vesti iz medicine, informacije o bolestima i lekovima i mnogi drugi korisni napisi i saveti. Osim toga, sajt ima ogromnu referentnu medicinsku biblioteku sa mnogim video klipovima. Štaviše, ima i pretraživač simptoma, uz pomoć kojeg svako može da postavi približnu dijagnozu. Glavni urednik sajta webMD.com je doktor Majkl Smit.


"Svaki deo sadržaja našeg sajta prolazi kroz lekarsku kontrolu. Neki od naših lekara-saradnika pročita tekst, proveri da li je u skladu sa najnovijim saznanjima, da li je tačan i da ne sadrži nešto što bi laika moglo da navede na pogrešan zaključak."

Sajt se izdržava reklamama, ali doktor Smit ističe da je odeljenje za reklame potpuno odvojeno od uređivačkog odeljenja, kako bi se osiguralo da sponzori ne utiču na vesti i informacije. Među mnogim različitim stranicama na sajtu postoji i oko 200 diskusionih tribina o raznim temama - od alergija do joge.

"Diskusione stranice omogućavaju korisnicima ne samo da komuniciraju sa drugim ljudima koji imaju iste tegobe, već i da postavljaju pitanja zdravstvenim stručnjacima - bilo lekarima ili medicinskim tehničarima - raznih specijalizacija. Čak i stručnjacima za ishranu."

Na sajtu postoje specijalni odeljci za muške, ženske i dečije bolesti.

XS
SM
MD
LG