Linkovi

Rezolucija o Kosovu pre početka Generalne skupštine Ujedinjenih nacija


Predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović najavila je da će rezolucija o Kosovu koju je Vlada povukla sa prošlog zasedanja Parlamenta, biti razmatrana i usvojena pre početka Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

U nadležnom parlamentarnom odboru i Ministarstvu za Kosovo vode se intenzivne konsultacije sa predstavnicima poslaničkih klubova o novoj Rezoluciji o kontinuitetu državne politike prema Kosovu, rekla je Slavica Đukić Dejanović.

Predsednica Parlamenta odbacila je tvrdnje pojedinih stranaka da se čeka zasedanje Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija i sudbina inicijative Srbije za mišljenje Međunarodnog suda pravde o proglašenju nezavisnosti Kosova.
Na pitanje s kakvim očekivanjima Srbi na Kosovu dočekuju sednicu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović kaže da običan svet ne razmišlja puno o tome.

Pažnju javnosti privukla je i izjava predsednika republike Borisa Tadića koji je ocenio da Srbija može da postane kandidat za punopravno članstvo u Evropskoj unij već sredinom 2009. godine. Težak je zadatak da uđemo u Uniju u istom vozu sa Hrvatskom ali od te namere ne odustajemo, rekao je predsednik Tadić i dodao da je za Srbiju od vitalne važnosti da skraćuje sve rokove.

XS
SM
MD
LG