Linkovi

Podgorica: Lideri opozicije usaglasili platformu zajedničkog djelovanja


Lideri Pokreta za promjene, Socijalističke narodne partije i Srpske liste, Nebojša Medojević, Srđan Milić i Andrija Mandić postigli su danas, kako je navedeno, visok stepen saglasnosti o tekstu političke platforme za zajedničko djelovanje opozicije.

Medojević je kazao da je Mandiću i Miliću detaljnije predstavio političku platformu PzP o koordinaciji aktivnosti opozicionih partija u narednom periodu.

„Na moje veliko zadovoljstvo postignut je visok stepen saglasnosti oko teksta političke platforme", rekao je on, navodeći da je na sastanku dogovoreno da ove sedmice bude organizovan susret svih opozicionih parlamentarnih stranaka.

Prema njegovim riječima, na sastanku će biti saslušane sugestije i ideje, i eventualne primjedbe, na tekst platforme koji je podijeljen svim opozicionim političkim partijama.

„Ali, ono što je glavni zahtjev tog sastanka, je da smo sva trojica spremni da svoje lične odnose stavimo po strani i da zaista sada pokušamo da napravimo demokratski odgovor opozicije na nedemokratski režim u Crnoj Gori", tvrdi Medojević.

On smatra da je „već sazrela svijest" kod lidera tri najače opozicione grupacije da je najveća odgovornost za jačanje opozicionog bloka na njima.

„U narednom periodu ćemo nizom zajedničkih aktivnosti pokazati da znamo i umijemo da donesemo ona politička rješenja koja će popraviti životni standard građana, ubrzati put ka Evropskoj uniji i riješiti nagomilana društvena pitanja koja trenutno postoje u Crnoj Gori", kazao je on.

Medojević je rekao da dogovor opozicije ne prejudicira nikakve jedinstvene liste, ni koalicione nastupe, jer će se o tome raspravljati između partija u narednom periodu.

XS
SM
MD
LG