Linkovi

Džon Mekejn za potpredsedničko mesto predvideo Saru Pejlin guvernera Aljaske


Republikanski predsednički kandidat Džon Mekejn objavio je danas da je izabrao guvernerku Aljaske Saru Pejlin za svog kandidata za potpredsednika SAD. Na predizbornom skupu u američkoj državi Ohajo, on je rekao da se odlučio za Pejlinovu nakon što je dugo razmišljao o partneru s kojim će se na predsedničkim izborima 4. novembra suočiti s demokratom Obamom i njegovim potpredsedničkim kandidatom Bajdenom.

Mekejn je pred 15.000 pristalica kazao da će mu Sara Pejlin na najbolji nacin pomoći da prodrma Vašington i "primora ga da ponovo počne da radi za narod".

"Palinova je upravo ono što mi treba. Ona je upravo osoba koja je potrebna ovoj zemlji da nam pomogne da se borimo protiv stare politike Vašingtona koja pojedinca stavlja ispred zemlje", rekao je Mekejn.

Sara Pejlin je prva žena koja će se pojaviti na glasačkom listiću republikanca za predsedničke izbore. Demokrate su 1984. godine kandidovale Džeraldinu Feraro.

"Senatore, počastvovana sam što sam izabrana za vašeg partnera u izbornoj trci. Biću počastvovana da služim pored sledećeg predsednika SAD", rekla ja Pejlinova, koja se na bini pojavila s mužom i svoje petoro dece.

Ona je navela da se kao guvernerka Aljakse usprotivila staroj politici. Mekejnov štab je najavljujući danas da će Pejlinova biti njegov kandidat za potpredsednika, naveo da je ona poznata po reformama i da je podržavala akcije i demokrata i republikanaca.

"Ovo je trenutak kada se načela i politička nezavisnost cene", rekla je Sara Pejlin.

Njeno imenovanje usledilo je šest dana pošto je Barak Obama najavio da će njegov kandidat za potpredsednika biti Džo Bajden. Za razliku od Bajdena, koji je odmah po kandidaturi oštro napao Mekejna, Pejlinova je bila znatno uzdržanija u svom prvom nastupu.

"Postoji samo jedan kandidat koji se iskreno borio za Ameriku, i taj čovek je Džon Mekejn", rekla je ona za republikanskog kandidata koji je više od pet godna bio ratni zarobljenik u Vijetnamu.

XS
SM
MD
LG