Linkovi

Najmanje 146 putnika poginulo u avionskoj nesreći, posmrtni ostaci prebačeni u Madrid


Najmanje 146 putnika poginulo je u avionskoj nesreći na madridskom aerodromu, kada se avion zapalio odmah po poletanju na kraju piste, potvrdili su pripadnici hitne pomoći španskoj državnoj televiziji. U avionu je bilo 175 osoba, od toga - 164 putnika, dve bebe, i devet članova posade. Posmrtni ostaci su prebačeni u Madrid, a gradske službe su proglasile trodnevnu žalost.

Portal dnevnika El Mundo, međutim, javlja da je poginulo najmanje 140 putnika. Iz olupine McDonnell Douglasa MD-82 izvučeno je 27 osoba. To su jedini putnici ili članovi posade za koje se pouzdano zna da su živi. Svi su u kritičnom stanju. "Ostali su mrtvi. Avion je pun izgorelih, ugljenisanih leševa", izjavio je za El Mundo jedan od spasilaca.

Avion španskog Spejnera kompanije u sastavu Skandinavian erlajnza, za odredište je imao Las Palmas, na Kanarskim ostrvima, a zapalio se odmah po poletanju na kraju piste na madridskom aerodromu.

Još se ne znaju uzroci nesreće. Španski mediji su preneli da je na aerodromu u Madridu proglašeno vanredno stanje. Spejner je drugi najveći španski avioprevoznik posle Iberije.

XS
SM
MD
LG