Linkovi

Čavić osvojio srebrnu Đoković bronzanu medalju na Olimpijskim igrama


Milorad Čavić osvojio je srebrnu medalju i prvo odličje za Srbiju na Olimpijskim igrama u Pekingu.Novak Đoković je osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu pošto je u meču za treće mesto pobedio Amerikanca Džejmsa Blejka. To je prva olimpijska medalja za srpski tenis.

Milorad Čavić osvojio je srebrnu medalju i prvo odličje za Srbiju na Olimpijskim igrama u Pekingu. U neverovatnom finišu trke na 100m delfin, Majkl Felps je prvi stigao do cilja samo za jednu stotinku ispred Čavića koji je vodio na okretu i do samog cilja se činilo da će uzeti zlatnu medalju.

Nakon poslednjeg zamaha Čavić je "plutao" sa ispruženim rukama, dok je Felps tek završavao svoj poslednji zamah, što mu je i dalo odlučujuću prednost. Felps je trku završio rezultatom 50.58 sekundi, dok je Čavić postavio novi evropski rekord vremenom 50.59.

Srpska olimpijska delegacija uložila je žalbu na zvanični rezultat trke na 100 metara delfin, ali je posle pregleda trake sa fotofiniša prihvatila rezultate po kojima je Majkl Felps prvi stigao na cilj rezultatom 50.58, a Čavić drugi sa rezultatom 50.59 sekundi.

Portparol Američke plivačke federacije, Džejmi Olson, potvrdila je da je video usporen na jedan frejm u 10-hiljaditi deo sekunde, kako bi se potvrdilo ko je prvi dotakao ivicu bazena.

"Uložili smo žalbu ali je sve već jasno. Video je pregledan i mislim da je ovaj slučaj zatvoren. Felps je prvi stigao na cilj. Po mom mišljenju to nije tačno, ali moramo da poštujemo pravila. Svi su videli šta se desilo", izjavio je Branislav Jevtić, zamenik šefa misije u Pekingu.

Sam Čavić je potvrdio da prihvata konačan rezultat:

"Iznenađen sam onim što se desilo. Ne želim da se borim protiv ovoga. Ljudi će sad godinama pričati kako sam ipak pobedio u ovoj trci. Da možemo ponovo da plivamo, siguran sam da bih pobedio", izjavio je Čavić.

Novak Đoković je osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu pošto je u meču za treće mesto pobedio Amerikanca Džejmsa Blejka. To je prva olimpijska medalja za srpski tenis.

Imao je Đoković u subotu na Centralnom terenu dva velika protivnika: prvi je bio sedmi igrač sveta Blejk, sa kojim se Srbin nikada ranije nije sastajao, a drugi, možda i veći, smeč koji je otišao u aut i poslao Španca Nadala u borbu za zlato.

Trebalo je izbaciti tu sliku iz glave, srediti emocije, pronaći motivaciju i pobediti Amerikanca, koji ni sam nije imao lak posao da se pripremi psihički za meč. On je u polfinalu imao tri vezane meč lopte, ali ih je propustio i "poslao" Čileanca Fernanda Gonzalesa u finale. Nakon odlične igre u prvom setu, Đoković je u drugom setu igrao dosta nervoznije, ali je ipak smogao snage da pruži maksimum i ostvari jednu od svojih najvećih želja. Đokoviće će bronzana medalja biti uručena u nedelju posle finalnog meča između Gonzalesa i Nadala.

XS
SM
MD
LG