Linkovi

Vuk Jeremić rekao da Kovačević za sada nije odlučio da se preda


Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić izjavio je da je njegova vlada savetovala košarkašu Miladinu Kovačeviću, koji je napustio SAD pošto je navodno pretukao kolegu - studenta na univerzitetu u državi Njujork, koji je sada u komi – da se suoči sa pravdom.

Na konferenciji za novinare u sedištu UN u Njujorku Jeremić je rekao da Kovačevič za sada nije odlučio da se preda. Jeremić je naveo da su srpski zvaničnici savetovali Kovačeviču da bi bilo bolje da se vrati u SAD i suoči se sa optužbama, ali da, pošto ustav Srbije ne dozvoljava izručenje gradjana drugim državama, vlasti ne mogu ništa da preduzmu.

Univerzitet države Njujork u Binghemptonu angažovao je Kovačevića za svoj košarkaški tim. On je uhapšen posle tuče u baru 4. maja i optužen da je teško pretukao svog kolegu. Oslobodjen je uz kauciju i morao je da preda pasoš, ali mu je konzulat Srbije u Njujorku izdao novi pasoš sa kojim je napustio SAD.

Jeremić je na konferenciji za novinare naveo da je protiv konzula i vice-konzula u Njujorku vodjen administrativni postupak, da su oni otpušteni zbog kršenja pravila službe i da će protiv njih verovatno biti podignute optužnice.

XS
SM
MD
LG