Linkovi

Treće pekinško zlato za Felpsa, loš dan za srpske vaterpoliste


Američki plivač Majkl Felps osvojio je treću zlatnu olimpijsku medalju u Pekingu i postavio novi svetski rekord u trci na 200 metara slobodnim stilom.

Felps je trku isplivao u vremenu od jednog minuta, 42 sekunde i 96 stotinki, što je za 0,9 sekundi brže od njegovog prethnodnog svetskog rekorda.

Prethodne dve medalje, Felps je osvojio pobedama na 400 metara mešovito i u štafeti 4x100
metara slobodnim stilom.

Felpsu je to ukupno deveta zlatnih medalja na OI, čime se izjednačio sa legendarnim sportistima Markom špicom, Pavom Nurmijem, Karlom Luisom i Larisom Latininom.

Na plivačkom nadetanju, Amerikanci su imali dosta uspeha. Aron Pirsol osvojio je zlatnu medalju i postavio novi svetski rekord u trci na 100 metara ledjnim stilom.

Natali Koflin postala je prva plivačica u istoriji, koja je odbranila titulu olimpijskog
šampiona u trci na 100 metara ledjnim stilom.

Australijskoj plivačici Lajzel Džons, konačno je pošlo za rukom da se domogne zlatne medalje - u trci na 100 metara prsno. Ona je u Sidneju i Atini osvojila srebro i bronzu u istoj konkurenciji.

Rakođe danas, zlatne medalje su osvojili ruski rvač Islam-Beka Albijev, u kategoriji do 60 kilograma grčko-rimskim stilom i severnokorejska takmičarka Pak Hjon-Suk u dizanju tegova, u kategoriji do 63 kilograma.

Kineskinje Vang Ksin i čen Ruolin osvojile su zlato u sinhronizovanim skokovima u vodu sa visine od deset metara.

Američki strelac Glen Eler osvojio je danas zlatnu olimpijsku medalju u disciplini dupli trap, pošto je pogodio 45 od 50 meta u finalu.

Uspeh srpskih tenisera, loš dan za odbojkaše i vaterpoliste

Novak Djoković se plasirao u treće kolo olimpijskog turnira u Pekingu pošto je
danas pobedio Nemca Rajnara šutlera sa 2:0 u setovima (6:4, 6:2). Djoković će se u trećem kolu sastati sa boljim iz duela izmedju Mihaila Južnog i Tomasa Johansona.

Jelena Janković će se u trećem kolu olimpijskog turnira u Pekingu sastati sa 16. nosiocem na turniru Dominikom Cibulkovom, pošto je pobedila Ukrajinku Alonu Bondarenko sa 2:0 u setovima (7:5, 6:1).

Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je 3:1 od Brazila u drugom kolu grupe B Olimpijskih
igara u Pekingu. Istim rezultatom Srbija je u prvom kolu poražena od Rusije.

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je od Hrvatske sa 11:8 (3:1, 1:4, 1:5, 3:1) u meču, koji bi mogao da odluči pobednika u grupi B, koji će se direktno plasirati u polufinale. Izabranici Dejana Udovičića su u prvom kolu savladali Nemačku sa 11:7.

XS
SM
MD
LG