Linkovi

Majkl Felps i Dara Tores privlače ogromnu pažnju medija u Pekingu


Ogroman broj novinara pojavio se na prvoj formalnoj konferenciji za novinare američkih plivačkih zvezda Majkla Felpsa i Dare Tores.

Najveća sala za konferencije u glavnom Pres centru u Pekingu bila je popunjena gotovo do poslednjeg mesta tokom obraćanja američkih plivača Majkla Felpsa i Dare Tores. Svako ko iole prati plivanje zna da će Felps pokušati da osvoji rekordnih osam zlatnih medalja u Pekingu, pošto je pre četiri godine u Atini osvojio šest.

"Vi novinari stalno pričate o tome, ja ništa nisam rekao. Jasno vam je da se jednostavno pripremam onako kako moram, na najbolji način da bih bio što brži na takmičenju", rekao je Felps.

On kaže da nikada nije pominjao obaranje bilo kakvog rekorda, već da ima svoje lične ciljeve koje je podelio samo sa svojim trenerom. Naravno jedno od pitanja bilo je koliko će ga brkovi usporiti u bazenu.

Felps je uz smeh rekao da to nije izračunao i da mu brkovi više dođu kao izmotavanje. "Imao sam ih i pred nekoliko takmičenja, ili bar do početka tih takmičenja, tako da je i ovo samo malo izmotavanje", dodao je Felps.

Četrdesetjednogodišnja Dara Tores, koju 18 godina mlađi Felps zove "Mama" je najstarija članica plivačkog tima ikada i jedina koja je učestvovala na pet olimpijskih igara.

"Jadva čekam da počne takmičenje. Učestvovaću u bar jednoj štafeti i na 50 metara slobodno. Želim da se pojavim na bazenu i za sve nas starije od 40 godina pokažem da su godine samo brojka i da se dobro zabavim", rekla je Tores.

Olimpijski plivači u subotu počinju takmičenje koje će se odvijati devet dana zaredom. Prve medalje biće dodeljene u nedelju.

XS
SM
MD
LG