Linkovi

Sjutra konačna lista kandidata za predsjednika i članove NSEI


Sjednica Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore, na kojoj će se utvrditi konačna lista kandidata za predsjednika i članove Nacionalnog savjeta za evropske integracije (NSEI), biće održana sjutra.

Odbor na posljednjoj sjednici nije utvrdio konačnu listu za predsjednika i članove NSEI, jer opozicija nije uspjela da postigne dogovor o kandidatima, pa je predloženo da plenum odredi ko će se naći u tom tijelu.

Predviđeno je da opozicija odredi kandidata za predsjednika, a već mjesecima traje spor između SNP i PzP koji su predložili svoje predsjednike, Srđana Milića i Nebojšu Medojevića.

Poslanik PZP Branka Bošnjak kazala je da kandidaturu Medojevića za predsjednika NSEI podržava dvije trećine opozicionih stranaka. Ona je kazala da je PZP iznenađen da Milić nije povukao svoju kandidaturu, s obzirom da većina opozicionoh stranaka podržava Medojevića.

Socijalistička narodna partija očekuje da će lider te stranke Srđan Milić biti izabran za predsjednika Nacionalnog savjeta za evropske integracije, jer, tvrde, ispunjava sve uslove za to mjesto.

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije Vasilije Lalošević kazao je da Milić „ima sve reference" za mjesto predsjednika NSEI.

Vladajuća Demokratska partija socijalista saopštila je danas da će podržati jednog od dva opoziciona kandidata za predsjednika Nacionalnog savjeta za evropske integracije, kako bi „spriječila dalju opstrukciju konstituisanja" ovog skupštinskog tijela, jer nije spremna da gleda dalju opstrukciju ''neodgovorne crnogorske opozicije u konstituisanju ove značajne institucije".

U PzP strahuju da bi vladajuća stranka mogla podržati Milića, uprkos tome što Medojević ima podršku većine opozicionih stranaka.

XS
SM
MD
LG