Linkovi

Ministar vera u Vladi Srbije Bogoljub Šijaković ima crnogorsko državljanstvo


Ministar vera u Vladi Srbije Bogoljub Šijaković, osim srpskog, ima i crnogorsko državljanstvo, potvrđeno je u Podgorici. To prema pozitivnom crnogorskom Zakonu o državljanstvu, povlači brisanje iz državljanstva Crne Gore.

Crnogorska partija koja djeluje u Srbiji, pozdravila je najavu ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Jusufa Kalamperovića da će uskoro početi razgovori sa organima Srbije o instituciji dvojnog državljanstva.

Pozdravljamo najavu da će se 22. oktobra, kada ističe rok za eventualno potpisivanje Sporazuma koji se odnosi na dvojno državljanstvo, razmotriti kakva je situacija u vezi sa činjenicom da je ministar Vlade Srbije Bogoljub Šijaković samostalno odlučio, bez konačne odluke njegove matične države Crne Gore, da uživa pogodnosti koje crpi iz dvojnog državljanstva", kaže se u saopštenju.

Dok autentični emigranti iz Crne Gore danas nemaju pravo da uživaju u pogodnostima dvojnog državljanstva, političari kova Šijakovića, koji je istovremeno i građanin Nikšića, "pokušavaju da prigrabe za sebe što je više moguće personalnih privilegija makar po cijenu i državljanstva Crne Gore", tvrde u CP.

Crnogorski ministar policije Jusuf Kalamperović ranije je potvrdio je da je novi srpski ministar vjera Bogoljub Šijaković državljanin Crne Gore, navodeći da u tom resoru nemaju mogućnosti da svakog građanina provjeravaju da li je državljanin i druge države.

Kalamperović je rekao da će se 22. oktobra, kada ističe rok za eventualno potpisivanje Sporazuma koji se odnosi na dvojno državljsntvo, vidjeti kakva je situacija u vezi sa tim.

"Državljanstvo nekome možemo uzeti samo na osnovu zvaničnog dokumenta koji potvrđuje da je taj grđanin državljanin i druge države", kazao je Kalamperović.

XS
SM
MD
LG