Linkovi

Vašington Tajms: Rejting popularnosti Kongresa niži nego ikada


Vašington Tajms javlja da je rejting popularnosti američkog Kongresa niži nego ikada i iznosi svega – 14 procenata. Nepoverenju u Kongres doprinele su samoproklamovane Demokrate, nezadovoljne što lideri njihove stranke nisu ostvarili ključna predizborna obećanja – pokazuje anketa agencije Galup. Anketa pokazuje da mnogi gradjani pripisuju Kapitol Hilu krivicu za ekonomske probleme sa kojima se zemlja suočava, budući da je rejting popularnosti samog predsednika Buša nepromenjen i iznosi 31%. Drugi su nezadovoljni što Demokrate, koje su prošle godine osvojile kontrolu nad Kongresom, nisu uspele da realizuju obećanje da će okončati rat u Iraku i smanjiti američku zavisnost od nafte iz uvoza. Sama agencija Galup je rezultate svog istraživanja nazvala „neobičnim", budući da je u pitanju najniži rejting u 34 godine, koliko se obavlja ispitivanje popularnosti Kongresa.

Svaki četvrti srednjoškolac u Kaliforniji napusti školu pre mature – javlja Los Andjeles Tajms. Primenjujući novi sistem praćenja dece koja ne završe srednju školu, Kalifornija je objavila cifru koja je značajno viša nego što se ranije mislilo. Statistike pokazuju da svaki treći učenik u samom Los Andjelesu nikada ne stigne do mature. Novi sistem, čija će primena u naredne tri godine koštati 33 miliona, obećava da će pružiti bolji uvid u to gde mladi koji napuste školu odlaze – i zašto – prenosi LA Tajms. Već je, medjutim, jasno da je dobijena cifra - loša vest za kalifornijsko školstvo. "U pitanju je ogroman gubitak potencijala" – kažu stručnjaci.

Etkinsova dijeta se opet pokazala – javlja Majami Herald. Dnevnik sa Floride prenosi da su lekari ustanovili da ishrana bazirana na smanjenom unošenju ugljenih hidrata pomaže ljudima da oslabe bolje od takozvane "mediteranske ishrane", i tradicionalne dijete koja podrazumeva smanjene masnoće. Opsežna, višegodišnja studija kojom su poredjene konkurentske dijete donela je još jedno veliko iznenadjenje. Ektinsova dijeta je popravila nivo holesterola više od druge dve, iako su mnogi predvidjali suprotne rezultate. "Etkins" ograničava unošenje ugljenih hidrata ali ne I kalorija I masnoća. Medjutim korisnici se postiču da koriste vegetarijanske izvore masnoće I proteina – podseća Herald.

XS
SM
MD
LG