Linkovi

Barak Obama i Hilari Klinton održali miting jedinstva u Nju Hempširu


Bivši rivali u trci za Belu kuću, Barak Obama i Hilari Klinton, prvi put su se ponovo pojavili zajedno juče, na jednom kampanjskom skupu u gradiću Juniti, u Nju Hempširu. To mesto je odabrano kao simbol, jer juniti na engleskom znači jedinstvo.

Posle 16 meseci žestokog rivalstva, senatori Obama i Klinton, pokušali su juče da svoje bitke ostave za sobom i ponovo ujedine Demokratsku stranku kako bi u novembru mogla da se suoči sa republikanskim pristalicama senatora Džona Mekejna.

"Junoiti nije samo lepo mesto, kao što možemo da vidimo, to je i lep osećaj, zar ne?"

Senatorka Klinton je prekinula svoju kampanju ranije ovog meseca, kada je postalo jasno da je Barak Obama osigurao dovoljan broj delegata za nominaciju. Ona je juče jasno predočila da u potpunosti podržava njegovu kandidaturu za predsednika.

"Možda smo išli različitim stazama, ali one su se danas spojile. Naša srca danas su usmerena ka istom odredištu za Ameriku. Okupili smo se radi istog cilja - izbora baraka Obame za predsednika Sjedinjenih Država."

Tokom mitinga, Klinton i Obama su se ponašali prijateljski jedno prema drugom. Sa svoje strane, Obama je izjavio kako očekuje da Hilari i Bil Klinton odigraju ulogu u njegovoj kampanji.

"Preko su nam potrebni, ne samo mojoj kampanji. Narednih meseci i godina američkom narodu će biti potrebne njihove usluge i njihova mudrost, jer tako ćemo ostvariti jedinstvo u Demokratskoj stranci i u Americi. Tako ćemo doneti američki san u svaki kutak svake države, u ovoj sjajnoj zemlji koju volimo."

Pored očigledne simbolike u imenu, gradić Juniti izabran je za održavanje mitinga i zbog toga što su na primarnim izborima u njemu oba demokratska kandidata dobila tačno po 107 glasova.

XS
SM
MD
LG