Linkovi

Ko će biti predsednik Nacionalnog saveta za evropske integracije?


U opoziciji još nema saglasnosti o tome ko će biti predsjednik Nacionalnog savjeta za evropske integracije. Mjesto predsjednika pripada opoziciji, a kandidaturu za tu funkciju podnijeli su Medojević i lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić.

Vladajuća koalicija trebalo bi da bude uzdržana kada se na plenumu i Admnistrativnom odboru bude birao predsjednik Nacionalnog savjeta za evropske integracije, smatra lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Medojević je rekao da bi, pošto treba da se izabere osoba koja će predstavljati opoziciju, najkorektnije bilo da opozicione stranke to same riješe.

"Bilo bi dobro da se dogovaramo i da postoji dogovoreno rješenje, ali kada neke partije imaju interesa da pokrivaju određeno mjesto onda je najkorektnije da se o tome odluči na Administrativnom odboru i na plenumu bez glasova Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije", rekao je Medojević.

On tvrdi da je to uobičajna demokratska praksa, i da bi bilo korektno da predstavnici većine budu uzdržani.

No, predstavnik vladajuće koalicije, portparol Socijaldemokratske partije, Raško Konjević tvrdi da vladajuća koalicija nema namjeru da arbitrira ko će od opozicije biti kandidat za predsjednika Nacionalnog savjeta za evropske integracije.

„Stoga nema mjesta strahu Nebojše Medojevića. Ali, svakako nećemo dozvoliti dalju opstrukciju u formiranju NSEI i ako izostane brz dogovor opozicije iskoristićemo svoja parlamentarna prava", kazao je Konjević.

„Naš poziv prema njima jeste da se međusobno dogovore i saopšte ko je kandidat opozicije za predsjednika NSEI, jer već tri mjeseca traje „nadgoranjavanje" Medojevića i predsjednika Socijalističke narodne partije Srđana Milića ko je od njih bolji za tu funkciju", rekao je Konjević.

Prema njegovim riječima, u vladajućoj koaliciji su „razumjeli da se opozicija ponovo ujedinila, ovaj put na temu opstrukcije crnogorskog parlamenta".

XS
SM
MD
LG