Linkovi

Danas vam predstavljamo novo holivudsko ostvarenje film “Get Smart”


Holivud je još jednom inspiraciju za novi film pronašao u popularnoj staroj TV seriji. Ovog puta u pitanju je špijunska komedija od pre 40 godina, koja je dobila svoju savremenu verziju na velikom platnu.

Kada je reč o tajnim agentima, Maksvel Smart malo podseća na Džejmsa Bonda , a više na Ostina Pauersa. "Agent 86" je glavni operativac super-tajne vašingtonske agencije "Kontrol", koja pokušava da osujeti zaveru druge tajne službe, nazvane "Haos".

Iako ima zastrašujuću moć dedukcije i najsavremenije sprave, Agent 86 opet stalno promašuje svoj cilj. Tako, umesto da protivnika ubode strelicom sa snažnim anestetikom, Smart proguta strelicu i uspava – samog sebe. Televizijska komedija "Get Smart", čiji su tvorci bili Mel Bruks I Bak Henri, emitovala se 1960-ih kao komična protivteža hladnom ratu, dok su rečenice kao što je - "žao mi je, šefe" – ušle u žargon običnih Amerikanaca.

Stiv Karel glumi Maskvela Smarta, lik koji je u televizijskoj verziji tumačio pokojni komičar Don Adams. Iako su sličnosti očigledne, Karel kaže da se trudio da ne kopira gegove iz serije.

"Držao sam se podalje jer nisam hteo da imitiram Dona Adamsa. Bilo mi je jasno da ne mogu da glumim bolje od njega, i da - što ga više gledam, sve više ću želeti da ga kopiram, jer je bio tako dobar u toj ulozi, i tako je definisao lik Maksvela"

"Film je smešan ali mislim da će mnogi ljudi biti iznenadjeni time koliko je zapravo uzbudljiv. Kada smo počeli da pričamo šta bi trebalo da bude ton čitavog filma, rekao sam da, po meni, to treba da bude komična verzija "Bornovog identiteta".

Nespretni Maks "uparen je" sa veštom i seksi partnerkom – Agentom 99 - koju je u televizijskoj seriji glumila Barbara Feldon, a u novom filmu igra je En Hatavej.

"Iz originalne serije smo preuzeli koncept da je Agent 99 kompletna, potpuno realizovana žena svog vremena. Razmišljali smo šta bi bila kompletna žena 2008? To je bila naša polazna tačka i tako smo dobili Agenta 99 u našoj verziji."

U čitavoj priči nalazi se i Dvejn Džonson (ranije poznat kao profesionalni rvač "The Rock") koji glumi mišićavog agenta 23. Džonson se u akcionim scenama osećao kao riba u vodi.

"Sama pomisao na Stiva Karela i mene kako stojimo rame uz rame je bila smešna, i zasmejala me od samog početka. Pošto je bila smešna već na stranicama scenarija, pomislio sam da imamo šansu da snimimo prilično dobar film."

U filmu "Get Smart" takodje glumi Oskarovac Alen Arkin kao šef organizacije "Kontrol", a veteran britanskog glumišta Terens Stemp je Zigfrid, strašni vodja grupe "Haos".

XS
SM
MD
LG