Linkovi

Najmanje 20 ekstremista ubijeno u ofanzivi na jugu Avganistana


Avganistanski funkcioneri kažu da je oko 20 talibanskih ekstremista ubijeno na jugu zemlje, gde avganistanske snage i vojnici NATO-a sprovode zajedničku ofanzivu protiv pobunjenika.

Avganistansko ministarstvo odbrane saopštilo je da su tokom operacije u okrugu Argandab, severno od grada Kandahara, poginula i dva oficira avganistanske vojske. Zajednička operacija počela je danas, uz upotrebu borbenih helikoptera i teških oruđa.

Ministarstvo odbrane je juče saopštilo da se više stotina talibanskih boraca infiltriralo u neka sela oko Kandahara, ali je američki Državni sekretarijat kasnije saopštio da je ta izjava preuveličana.

U poslednje vreme, nekoliko hiljada ljudi napustilo je svoje domove u toj oblasti dok su avioni NATO-a bacali letke na kojima se stanovništvo upozorava da u slučaju borbi ne izlazi iz svojih kuća.

Takođe danas, britansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su tokom jučerašnje operacije, u južnoj pokrajini Helmand, četiri britanska vojnika poginula u eksploziji bombe postavljene kraj puta.

XS
SM
MD
LG