Linkovi

Danas vam predstavljamo tri nova bluz albuma


Singl «The Restless Age» sa novog albuma Voltera Trauta pod nazivom «The Outsider», je, kao i ostale numere, mešavina roka i bluza. Traut, koji je rođen u saveznoj državi Nju Džerzi, danas je jedan od najbolji bluz gitarista koga neretko porede sa Erikom Kleptonom i Stivijem Rej Voganom. Međutim, gitara nije bila prvi instrument koji je privukao Trautovu pažnju. On je počeo da svira trubu i da kontemplira o džezerskom životu, ali samo dok nije čuo album bluz benda Pola Baterfilda, koji ga je inspirisao da nauči da svira električnu gitaru i pređe na bluz. Volter Traut ima obožavaoce širom sveta – od Evrope, preko Australije do Amerike.

Iako stil pevača i autora Majka Zita obično naginje ka popu i soulu, muzički kritičari njegov novi album «Today» ocenjuju kao jedno od ovogodišnjih najboljih bluz izdanja. Zito je poreklom iz Sent Luisa u saveznoj državi Mizuri gde je i ovladao električnom gitarom. Pre nego što se odselio u južni Teksas i započeo svoju solo karijeru, Zito je već bio popularan na muzičkoj sceni u Sent Luisu. Njegov novi album sadrži brojne originalne melodije, kao i remiks bluz-rok Princove «Little Red Corvette». I dok Majk Zito i Volter Traut nude vrhunsko gitarsko izvođenje, Keni Vejn potvrđuje svoju titulu kralja bugi vugi klavira.

Keni Vejn, zvani «šef bluza», je počeo da svira bluz odmah pošto je prohodao. Neki su mu predlagali da treba da se upusti u gospel, ali je on ipak krenuo svojim putem i počeo da svira bugi vugi. Rođen u Spokejnu na severoistoku SAD, Vejn sada živi u Kanadi i poznat je po umeću da spoji bluz sa soulom, džezom i svingom. Na njegovom novom albumu «Can’t stop now», nalazi se tribut legendarnim muzičarima iz Nju Orleansa Fetsu Dominu i Dejvu Bartolomeju.

XS
SM
MD
LG