Linkovi

Los Andjeles Lejkersi plasirali se u finale plej-ofa NBA lige


U petoj utakmici finala Zapadne konferencije Lejkersi su na svom terenu pobedili San Antonio sa 100:92 i rešili seriju u svoju korist sa 4:1. Najkorisniji igrač ligaškog dela šampionata Kobi Brajant najzaslužniji je što će se Lejkersi 29. put u klupskoj istoriji boriti za titulu.

Doduše, pet puta učesnici velikog finala bili su kao "stanovnici" Mineapolisa, a ovo će im biti 23. učešće u završnoj seriji od 1961. kada su se iz Mineapolisa preselili u Los Andjeles. Sa 39 koševa, tri skoka, tri asistencije i dve ukradene lopte Brajant je ponovo potvrdio da je zasluženo izabran za najboljeg igrača ligaškog dela prvenstva ali i, još jednom istakao kandidaturu za dobijanje istog priznanja u plej ofu.

Sjajnu partiju pružio je i španski reprezentativac Pau Gasol koji je, uz 12 koševa imao čak 19 skokova i pet asistencija, kao i Lamar Odom sam 13 poena i osam uhvaćenih lopti. Doprinos pobedi Lejkersa dao je i srpski reprezentativac Vladimir Radmanović koji je za 31 minut ubacio osam poena.

LA Lejkersi plasirali su se u finale plej-ofa NBA lige prvi put posle 2004. godine, kada su poraženi od Detroita. Upravo bi Detroit mogao i ove godine da im bude rival, ali pod uslovom da Pistonsi budu bolji od Bostona, koji trenutno vodi sa 3:2 u finalu Istočne konferencije.

XS
SM
MD
LG