Linkovi

Vašingtonski metro Prikazuje lokalne umetnike u podzemnoj železnici


Vašingtonski metro je tokom leta obično prepun turista, a osim brzog prevoza, nudi im se i besplatna zabava. Metro Prikazuje je muzički performans pod pokroviteljstvom metro sistema i komisije lokalnih umetnika. Lokalni pevači, igrači, muzičari i drugi izvođači, predstaviće svoj talenat putnicima vašingtonske podzemne železnice.

Izvođači probaju svoje tačke još jednom pred nastup. Drugi zagrevaju instrumente. A ostatak je zauzet popunjavanjem formulara. Lokalni pevači, muzičari, igrači i ostali izvođači su se okupili u centrali vašingtonskog metroa, gde se održava audicija za Metro Prikazuje.

Programom, koji se održava drugu godinu zaredom, predviđeno je da lokalni umetnici petkom izvode performanse na stanicama podzemne železnice. Sudije su pogledale sve tačke i izabrale 40. Lajonel Tomas, zamenik direktora vašingtonske komisije lokalnih umetnika, objašnjava kako je izvršena selekcija.

«Tražimo zanimljive umetnike, odnosno ljude koji će vam privući pažnju i zbog kojih ćete zastati na povratku sa posla. Ljude koji su dovoljno interesantni da vam omoguće da uživate u kulturnom doživalju iako niste za to platili», kaže Tomas.

Zainteresovani svih doba su došli na audiciju. Devante Gardner ima 14 godina i bio je jedan od najmlađih izvođača tog dana.

Učenik lokalne srednje škole je nastupao u okolini američke prestonice. On kaže da je Metro Prikazuje za njega prilika da stekne više obožavalaca.

«Ovo je ono što želim da radim, da izađem pred publiku i osvojim što veći broj gledalaca», priča Gardner.

Učešće na prošlogodišnjoj audiciji, pomoglo je trbušno-plesačkoj grupi Bela Quattro da izađe iz anonimnosti. Pošto su nastupali na manifestaciji Metro Prikazuje, grupa je zakazala nekoliko predstava. Debra Džekson objašnjava stil ove grupe.

«Izvodimo noviji stil trbušnog plesa koji je mešavina tradicionalnog stila, flamenka, hip-hopa i nekih elemenata indijskog plesa u kombinaciji sa modernom muzikom», kaže Debra Džekson.

Članovi grupe se nadaju da će predstaviti svoj plesački stil i novoj publici.

«Volimo da predstavljamo plesne forme i da ih delimo sa ljudima koji ih nisu nikada ranije videli, čime ćemo možda i insiprisati druge da i sami probaju», zaključuje Vilijams.

Performansi počinju ovih dana i trajaće 10 nedelja.

Povezani članci

XS
SM
MD
LG