Linkovi

Medojević predsjednik Nacionalnog savjeta za evropske integracije?


U Crnoj Gori uskoro će biti izabran predsjednik Nacionalnog savjeta za evropske integracije. To mjesto pripada opozicionom predstavniku, a lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević pravi je kandidat za predsjednika jer ima podršku većine opozicionih stranaka, smatraju u toj partiji.

Portparol PZP-a Koča Pavlović rekao je da Odluka o osnivanju Nacionalnog savjeta koju su zajednički predložili poslanici Miodrag Vuković, Predrag Bulatović i Branko Radulović propisuje da će na čelu NSEI biti opozicioni poslanik – ‘’onaj koji bude imao potpunu ili većinsku podršku opozicije’’.

Pavlović je naveo da kako su PzP i Socijalistička narodna partija, insistirale da njihov lider bude na čelu Savjeta, mogućnost opozicionog konsenzusa je otpala.

’’Pošto će lider Pokreta dobiti podršku Srpske liste i manjinskih opozicionih partija, odnosno svih osim SNP-ove koalicije, valjda je svakome jasno da je on kandidat koga predlaže najšira opoziciona većina’’, naveo je Pavlović.

Prema njegovim riječima, onaj ko obezbijedi podršku vladajuće Demokratske partije socijalista može pokušati da se, uz njihovu pomoć a suprotno većinskoj volji opozicije, dokopa čelne funkcije u NSEI. To je mogućnost od koje se u PzP pribojavaju.

Demokratska partija socijalista podržaće za predsjednika Nacionalnog savjeta za evropske integracije onog opozicionog kandidata koji poštuje Crnu Goru, njene simbole i Ustav, rekao je danas funkcioner DPS-a Midorag Vuković.

On je kazao da su u DPS-u znali da će vladajuća koalicija odlučivati kome će pripasti mjesto predsjednika NSEI-ija jer se opozicija bez obzira što se predstavlja kao demokratska alternativa vladajućem konceptu ne može ni oko čega dogovoriti. Vuković je ocijenio da nesaglasnost opozicije oko izbora predsjednika NSEI-ij pokazuje kako bi oni vladali Crnom Gorom kada bi osvojili vlast.

XS
SM
MD
LG