Linkovi

Oliver Dulić: Srbiji će uskoro da dobije stabilnu i proevropsku vladu


Srbija će uskoro dobiti stabilnu, proevropsku vladu, najavio je danas predsjednik Skupštine Srbije, Oliver Dulić, tokom Evropske konferencije predsjednika parlamenata koja se danas i sutra održava u Strazburu. Za predsjednika srpskog parlamenta je ovaj skup dobra prilika da se, kako kaže, ponove srpski stavovi o Kosovu.

Učestvujući na skupu predsjednika parlamenata država članica Savjeta Evrope u Strazburu, predsjednik Skupštine Srbije je izjavio kako je kolegama, medju kojima vlada veliko inetresovanje o prilikama u post-izbornoj Srbiji, prenio procjenu kako će zemlja uskoro da dobije stabilnu, proevropsku vladu.

Takva vlada će, uvjeren je Dulić, biti u stanju da nastavi sa provodjenjem započetih reformi, popravljanjem ekonomskih prilika u Srbiji, da ubrza evropske integracije ali i da traži zaštitu teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

On skup predsjednika parlamenata vidi kao dobru priliku da se iznesu stavovi zvaničnog Beograda o, kako kaže, svim otvorenim pitanjima, medju kojima je posebno pitanje Kosova. Okupljanje prvih ljudi parlamenata članica Savjeta Evrope, koje se održava svake druge godine, ovaj put će biti rekordno po broju prisutnih predsjednika parlamenata- srpska delegacija će, najavio je Dulić, nastojati da uspostavi što više kontakata sa parlamentima sa kojima do sada nije bilo značajnije saradnje.

S tim u vezi, predsjednik Skupštine Srbije je izrazio nadu da će i naredni sastav Skupštine nastaviti sa razvijanjem saradnje sa parlamentima zemalja članica Savjeta Evrope.

Uz ovo, očekuje se da će i ministri spoljnih poslova EU, koji se u ponedjeljak okupljaju u Briselu, ponoviti nadu da će Srbija u najskorije vrijeme da dobije čvrstu, proevropsku vladu, sposobnu i spremnu da povede zemlju u narednu fazu evropskih integracija.

XS
SM
MD
LG