Linkovi

Evropska komisija otvorila besplatan telefon pomoći fudbalskim fanovima


Pripremajući se za fudbalsi spektakl, Prvenstvo Evrope u fudbalu, koji će se narednog mjeseca održati u Austriji i Švjacarskoj, u Evropskoj komisiji su otvorili poseban, besplatan telefon pomoći, gdje na svim evropskim jezicima fudbalski fanovi koji će putovati Evropom, mogu tražiti pomoć i informaciju.

Šta ako ste kupili kartu za fudbalski meč, a ne možete mu prisustvovati ili ste, kao fudbalski turista , kupili suvenir koji vam se ne svidja, a niko vam ne vraća novac? Pozovite evropsku info liniju, posebno otvorenu ovih dana za Kup i sve te fudbalkse fanove koji će putovati Evropom i upražnjavati svoja potrošačka prava. Linija je otvorena novcem evropskih poreskih obveznika, što će reći, za sve pozive, izuzev onih koji dolaze iz Švajcarske, ona je potpuno besplatna , a sa druge strane žice će čekati operateri koji će vam na svim jezicima Unije odgovarati na za vas tada važna pitanja- kako i gdje se smjestiti, kako naći neku lokaciju, prijatelja, pravnu pomoć, kako zaštiti svoja prava i novčanika itd. Evropska komesarka za zaštitu potrošača, Meglena Kuneva:

"Najviše očekujemo pitanja u vezi sa transportom jer sa prethodnih šampionata znamo da je to predmet najvećeg broja pritužbi. Za fudbalske karte, ako kojim slučajem niste u mogućnosti da odete na meč, mi imamo sevris pomoći, ali se nadam da se to neće dešavati. Dakle, fokusirani smo najviše na svakodnevne probleme transporta, karata, probleme kada kupite robu kojom niste zadovoljni i kada je odbijeno njeno vraćanje. Riječ je o pravima,svakodnevnim pravima kakva ima bilo koji gradjanin".

XS
SM
MD
LG