Linkovi

Crnogorski predsjednik Filip Vujanović položio zakletvu pred poslanicima Skupštine


Crnogorski predsjednik Filip Vujanović položio je večeras zakletvu pred poslanicima Skupštine Crne Gore, čime je počeo drugi petogodišnji mandat na funkciji šefa države.

U Vladinom domu na Cetinju, na početku svog novog mandata na mjestu predsjednika, Filip Vujanović se, držeći ruku na Ustavu Crne Gore, zakleo čašću da će “dužnost predsjednika Crne Gore obavljati savjesno i odgovorno za dobro svih građana”.

“Kao predsjednik države posvetiću se očuvanju nezavisnosti i suvereniteta Crne Gore i njenoj afirmaciji kao građanske, demokratske, ekološke i države socijalne pravde, zasnovane na vladavini prava. Tako mi Bog pomogao”, kazao je on.

Vujanović je prvi predsjednik Crne Gore nakon sticanja nezavisnosti. On je pobijedio u prvom krugu aprilskih predsjedničkih izbora zadobivši podršku više od polovine birača.

Pored poslanika vladajuće koalicije i Bošnjačke stranke, svečanoj sjednici Skupštine Crne Gore u Vladinom domu na Cetinju prisustvovali su predstavnici izvršne i sudske vlasti, diplomatskog kora i javnog života u Crnoj Gori.

Inauguraciji nisu prisustvovali predstavnici ostalih crnogorskih opozicionih stranaka.

XS
SM
MD
LG