Linkovi

Buš: Ima nekih koji veruju da bi SAD trebalo da pregovaraju sa teroristima


Dan nakon što ga podržao bivši rival Džon Edvards, senator Barak Obama izašao je u javnost sa oštrim kritikama, ovog puta upućenim predsedniku Džordžu Bušu, zbog optužbi iznesenih u izraelskom Knesetu.

Izborna bitka senatora Baraka Obame za Belu kuću, danas je prerasla u pravu borbu protiv nje i to zbog govora njenog trenutnog stanara, Džordža Buša u izraelskom parlamantu.

«Pojedinci veruju da bi trebalo da pregovaramo sa teroristima i radikalima, kao da će ih neki oštrouman argument ubediti da su celo vrijeme zastupali pogrešan stav.»

Senator Obama nazvao je Bušove primjedbe lažnim političkim napadom. Američki predsjednik u svom govoru međutim nije direktno pominjao Obamu, i Bijela kuća već je demantovala da su komentari bili upućeni određenoj osobi.

“Shvatam da kada se kandidujete za predsjednika, ponekad mislite da se svijet okreće oko vas. To nije uvijek tačno, a posebno ne u ovom slučaju,”navela je u saopštenju portparolka Bijele kuće Dejna Perino.

S obzirom na to da predsjednički kandidat demokratske stranke još nije poznat, senator Džon Mekejn se umjesto napada na potencijalne rivale, fokusirao na novembarske izbore i budućnost. Republikanski kandidat je u Ohaju govorio o ciljevima svog prvog predsjedničkog mandata.

«Želio bih da napustim položaj sa saznanjem da je Amerika bezbjednija, slobodnija i bogatija nego u periodu kada sam izabran.»

U međuvremenu, senatorka Hilari Klinton i dalje se nada da će biti Mekejnov protivnik na izborima u novembru, iako su njene šanse sve manje. Njeni savjetnici danas procjenjuju koliko će odluka Džona Edvardsa da podrži senatora iz Ilinoisa, uticati na izbornu trku.

XS
SM
MD
LG