Linkovi

Posle šesnaestogodišnje pauze američka grupa B-52s objavila novi album


B-52's su bili vrlo popularan bend tokom osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, kada je u rok muzici dominirala mešavina panka i novog talasa.

B-52's su pesmu, Legal Tender objavili 1993. na albumu Whammy. Kao i mnoge druge njihove pesme, Legal Tender je smašna i ima odličan ritam. Bend čine Kejt Pirson, Fred Šnajder, Kit Striklend i Sindi Vilson, ali je u vreme kada je snimljen album Whammy, u grupi bio i Riki Vilso, brat od Sindi. Njih petoro su odlučili da osnuju bend dok su pili piće u jednom kineskom restoranu u Atini, u državi Džordžija. Njihov prvi album nosio je ime grupe, a objavljen je 1979. Pesma Red Lobster stigla je do trećeg mesta na Bilbord listi, a ovo je Dance This Mess Around, još jedan hit sa te ploče.

Riki Vilson je umro 1985. godine, a bend je sledećih nekoliko godina proveo u žalosti, koja se odražila i na njihov rad. Međutim, 1989. objavili su Cosmic Thing, koji je postao njihov najbolji album do sada. Ovo je numera sa te ploče – Roam.

B-52's kažu da je njihov novi album Funplex – moderan, ali planiraju da nastave tradiciju luckastih frizura i odeće. Sviračće na turneji po SAD do sredine leta, a mi vas pozdravljamo uz numeru sa novog albuma, pod nazivom Keep This Party Going.

XS
SM
MD
LG