Linkovi

Urnebesna komedija “Forgetting Sarah Marshall”


Raskid ljubavne veze je u filmovima često predmet tragedije, ali u najnovijem filmu Džada Apatoa, autora hitova kao što su “40-year-old virgin” (“Četiri banke a nevin”) i “Knocked Up” (“Zaglavilo se”) , kraj jedne romanse bio je inspiracija za urnebesnu komediju.

Neugledni, nesigurni Piter Breter je kompozitor koji sanja o pisanju mjuzikla o “Drakuli”, ali živi od toga što piše muzikuza TV serije. Zabavlja se sa Sarom Maršal, glamuroznom zvezdom jedne od tih serija, ali kada ga ona ostavi posle pet godina veze, Piter je depresivan i očajan.

Piterov najbolji drug nagovara ga da ode na odmor na Havaje, gde medjutim naleće na svoju bivšu devojku koja je došla na letovanje sa novim dečkom.

Piterov san da se pomiri sa Sarom deluje neostvarivo – njena nova ljubav je svetski poznati roker – ali Piter ne može da obuzda osećanja, iako mu se istovremeno dešava nova romansa sa ljupkom recepcionarkom u hotelu.

Džejson Sigl glumi odbačenog i očajnog Pitera, a takodje je saradjivao na scenariju koji izvrće tradicionalni obrazac romantične komedije:

“Ustanovili smo da su tuga i očaj, želja da budete sa nekim i patnja zbog neuzvraćenih osećanja dobar materijal za komediju, jer svi mogu da se poistovete sa tim osećanjima. Svako od nas je nekada iskusio neki vid toga. Mislili smo da bi bilo zabavno da u našoj priči muškarac bude taj koji je ostavljen i uplakan, a devojka ona koja je snažna I ide dalje. Pokušali smo da stvari postavimo naopačke.

U sceni iz filma koja je izazvala možda najveću pažnju, Sigl kao Piter provodi čitavu scenu raskida potpuno go … bez ikakvih trikova kamere ili komično postavljenih predmeta koji bi ga zaštitili od oka publike. Glumac kaže da mu se identična situacija dogodila u stvarnom životu, što je dobro upamtio i iskoristio kao inspiraciju za tu scenu.

“Želeo sam da snimim tu scenu jer je golotinja u njoj opravdana, postoji razlog zašto sam ja go. To je situacija u kojoj je osoba strahovito ranjiva, i ako je uz to bez odeće, ako vidite nekog kako plače nag, i očajan i sam… Mislim da smo pronašli recept za mušku golotinju na filmu. Nadam se, jer nikada to više neću uraditi, ne skidam se više ni u privatnom životu.”

Kristin Bel tumači zanosnu Saru Maršal.

“Osim što sam želela da snimim dobru komediju za kakve je Džud Apatou specijalista, mislim da je ovaj film poseban jer pokazuje mnogo realnije i preciznije kako veze funkcionišu. Jedan od razloga što mi se toliko dopao Džejsonov scenario je što u njemu Sara nije demonizovana iako je inicirala raskid, jer uvek postoje dve strane priče”.

Producent Džud Apatou, dugogodišnji saradnik sa piscem i glavnim glumcem Siglom, kaže da osećaj realnosti proističe iz smisla za humor.

“Po meni, ne postoji nijedan trenutak u životu koji u sebi ne sadrži bar neki aspekt humora. Siguran sam da ću snimati filmove koji su mnogo manje smešni i koji više naginju ka drami zato što to priča zahteva, ali kad god vidim film u kome uopšte nema komičnih delova obično mislim da na nekom nivou taj film nije iskren.”.

U filmu "Zaboravi Saru Maršal” takodje glumi Bil Hejder kao Piterov najbolji drug, Mila Kunis je šarmantna hotelska službenica u koju se Piter zaljubljuje na Havajima a engleska TV zvezda Rasel Brend tumači Piterovog rivala, Sarinog novog dečka – rok zvezdu.

XS
SM
MD
LG