Linkovi

Najmanje 50 ubijenih u bombaškim napadima u Iraku


Iračke vlasti su saopštile su da je u dva odvojena bombaška napada u sunitskim regijama poginulo najmanje 50 ljudi dok su desetine ranjene.

Najpre je u Bakubi, automobil – bomba parkiran ispred jednog restorana u blizini pokrajinske vlade eksplodirao tokom pauze za ručak. Među žrtvama ima žena i dece.

Iračka policija navodi da broj poginulih nije konačan.

Policija u Ramadiju, zapadno od prestonice, objavila je da je u tom gradu poginulo 13 osoba. Stižu konfliktni izveštaji o tome da li se radi o samoubilačkom napadu. Još niko nije preuzeo odgovornost za seriju bombaških napadaBroj poginulih bi, prema navodima policije, mogao da bude i veći.

U nasilju širom zemlje u ponedeljak su poginule 22 osobe.

Takođe u ponedeljak, američka vojna komanda objavila je da će osloboditi fotografa agencije Associated Press, Bila Huseina, koji je u pritvoru bio više od 2 godine zbog navodne kolaboracije sa pobunjenicima. U saopštenju se tvrdi da će Husein biti oslobođen nakon što su iračke vlasti utvrdile da je fotograf nevin.

U međuvremenu je Stejt Dipertment preko ambasadora Rajana Krokera najavio da će američki zvaničnici početi da se useljavaju u zgradu nove ambasade u Bagdadu krajem maja i početkom juna.

XS
SM
MD
LG