Linkovi

U Crnoj Gori predsednicki izbori prvi nakon obnavljanja nezavisnosti


Predsjednički kandidat vladajuće koalicije Filip Vujanović pobijedio je u prvom krugu izbora osvojivši oko 52 odsto glasova, saopšteno je iz Centra za demokratsku tranziciju i Centra za monitoring. Njihovi rezultati poklapaju se sa rezultatima iz Izbornih štabova kandidata.

Kandidat Srpske liste Andrija Mandić osvojio je oko 20 odsto glasova, Pokreta za promjene Nebojša Medojević oko 16 odsto, a Socijalističke narodne partije Srđan Milić oko 12 odsto glasova izašlih birača.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je sinoć da će i u novom mandatu biti predsjednik svih građana Crne Gore.

On je kazao da njegov trijumf na predsjedničkim izborima predstavlja „pobjedu za Crnu Goru i njenu budućnost“. Vujanović je obećao nastavak evropskog puta i ekonomskog napretka Crne Gore.

Srpska lista ostvarila je rezultat koji joj nije omogućio drugi izborni krug, ali rezultati ostalih opozicionih predsjedničkih kandidata nisu bili u skladu sa očekivanjima, saopštio je predsjednički kandidat te koalcije Andrija Mandić.

Mandić je zahvalio svim građanima na glasovima i poručio da “nema potrebe nikome ništa da čestita”.

Predsjednički kandidat Pokreta za promjene Nebojša Medojević čestitao je sinoć pobjedu protivkandidatu iz vladajuće koalicije Filipu Vujanoviću, navodeći da nije zadovoljan izbornim rezultatom i da je zasluživao mnogo veću podršku građana.

’’Očekivali smo da će ova bajka imati srećan završetak za građane Crne Gore, ali oni još nisu spremni u potrebnom broju da podrže demokratskog kandidata, demokratiju i normalnu pravnu evropsku državu’’, rekao je Medojević.

Predsjednički izbori pokazali su da u Crnoj Gori dolazi vrijeme pomirenja i Socijalističke narodne partije, ocijenio je sinoć kandidat te stranke Srđan Milić.

Pristalice vladajuće koalicije do duboko u noć slavili su na ulicama pobjedu svog predsjedničkog kandidata.

XS
SM
MD
LG