Linkovi

U jednom danu Indijan Vels osvojilo dvoje srpskih tenisera!


Posle Ane Ivanović, nove šampionke u ženskoj konkurenciji, titulu na prvom Mastersu sezone osvojio je i Novak Đoković. Treći teniser sveta pobedio je Mardija Fiša u velikom finalu sa 2:1 (6:2, 5:7, 6:3), za devetu titulu u karijeri.

Karijeri koje se mnogi uveliko plaše!

Možda je i dalje treći na svetu, ali Djoković je svakako najdominantniji teniser na planeti ove sezone. Posle prvog Gren Slema osvojenog u januaru, Nole je dominirao i na prvom narednom prestižnom turniru, jednom od devet iz Masters serije.

Ovim trijumfom osvojio je dodatnih 150 ATP poena, jer je prošle sezone u Indijan Velsu bio poražen u finalu (što donosi 350) i dodatno se približio godinama neprikosnovenom dvojcu na vrhu ATP liste, Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

Takodje, pobedom najbolji teniser Srbije svih vremena postao je bogatiji za 555.000 dolara.

Fišu, do nedelje 98. igraču sveta, pripalo je 277.000 dolara i, za njega, astronomskih 350 ATP poena, sa kojima će se vratiti bliže vrhu. Sada je 2:0 za Novaka protiv Mardija.

Ana Ivanović osvojila je šestu WTA titulu u karijeri! Indijan Vels je od nedelje njen turnir... U finalu, Srpkinja je održala čas tenisa Svetlani Kuznjecovoj - 2:0 po setovima 6:4, 6:3.

Do prve titule ove sezone, posle finala na Australijan Openu, Ana Ivanović došla je na impresivan način. Kuznjecova nije imala nikakve šanse... Meč je trajao sat i 21 minut, a Ruskinja je uspela da osvoji samo jedan gem na servis najbolje teniserke Srbije, koja sada vodi sa 5:1 u medjusobnim duelima sa Kuznjecovom

Za tih 80 minuta igre Ana je zabeležila 30 vinera! To dovoljno govori ko je diktirao igru pred 18.000 gledalaca u sunčanom Indijan Velsu. Ivanovićeva će ponedeljak dočekati na starom, drugom mestu na WTA listi, sa svežih 4.296 poena, ali i čekom od 332.000 dolara, koliko pripada pobednici prestižnog turnira.

Kuznjecova će morati da se zadovolji sa 163.000 dolara u drugom uzastopnom porazu u finalima Indijan Velsa. Ujedno, ovo je Ruskinji treći poraz u finalima ove sezone i ona će u ponedeljak biti četvrta igračica sveta (3.750), iza Jelene Janković (3.790).

XS
SM
MD
LG