Linkovi

Predstavnici vlasti i opozicije različito komentarisali poruke Oli Rena


Predstavnici vladajuće koalicije i opozicije različito su danas komentarisali poruke evropskog komesara za proširenje Oli Rena saopštene tokom obraćanja poslanicima i diplomatskom koru u Skupštini Crne Gore.

Ren je kao glavne izazove Crne Gore na njenom evropskom putu naveo reformu pravosuđa i vladavinu prava, poboljšanje administrativnih kapaciteta i borbu protiv korupcije.

On je istakao i da je Crna Gora ostvarila progres u evropskim integracijama, a da dalji tempo napredovanja zavisi od dinamike srovođenja reformi.

Politički direktor Demokratske partije socijalista Predrag Sekulić kazao je da Renovi stavovi predstavljaju ohrabrenje Crnoj Gori da nastavi sa procesom evropskih integracija.

“Čini mi se da je evropski komesar na jedan prijateljski i korektan način ukazao na potrebu produbljavanja evropskog puta”, rekao je Sekulić.

Portparol Srpske narodne stranke Dobrilo Dedeić ocijenio je da je crnogorska vlast upozorena na kašnjenje u procesu evropskih integracija.

“Iako je dao par naznaka koje se mogu protumačiti kao ohrabrenje, Ren je, po principu štapa i šargarepe, upozorio crnogorsku vlast da nije dovoljno uradila u procesu evropskih integracija”, kazao je on.

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije Vasilije Lalošević takođe smatra da Renove poruke predstavljaju upozorenje Crnoj Gori da na putu ka Evropskoj uniji mora još mnogo da uradi.

“Ono što je na mene, prije svega, ostavilo utisak jeste Renovo potenciranje proširenja platforme konsenzusa o izgradnji pravne države i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala”, kazao je Lalošević.

XS
SM
MD
LG