Linkovi

U napadu bombaša samoubice u severozapadnom Pakistanu poginulo 40 ljudi


U napadu bombaša samoubice na okupljene na mirovnom skupu protiv Al Kaide u severozapadnom Pakistanu, poginulo je danas 40 ljudi. Pet plemena sazvalo je sastanak kako bi zaključili rezoluciju, kojom bi bio kažnjen svako ko bi pružao utočište ili pomagao muslimanskim ekstremistima, uključujući i pripadnike Al Kaide, talibana i drugih stranih ekstremista, rekao je ministar nutrašnjih poslova Džaved Ikbal Čima.

"To je bila ogromna eksplozija, posle koje su na sve strane ležali razbacani delovi tela, a po zemlji je bilo mnogo lokvi krvi", rekao je jedan od prisutnih na tom skupu, koji je povredjen u napadu.

On i drugi povredjeni prevezeni su u bolnicu u Pešavaru.

"Do sada smo primili više od 100 povredjenih i prebrojali tela 40 mrtvih", rekao je direktor bolnice doktor Hamid Afridi.

On je dodao da bi broj preminulih mogao da se poveća, jer su mnogi povredjeni u kritičnom stanju.

Pakistanski predsednik Pervez Mušaraf rekao je da je napad bio pokušaj da se sabotira mirovni proces i ponovio vladinu "rešenost i posvećenost" u borbi protiv terorizma i ekstremizma. To je bio treći samoubilački napad u poslednja tri dana u severozapadnom Pakistanu, gde se državne snage bezbednosti bore protiv protalibanskih ekstremista.

U petak se bombaš samoubica razneo na sahrani jednog policajca i tom prilikom ubio više od 40 ljudi, a ranio najmanje 60. U subotu je u drugom bombaškom napadu, nedaleko od Badžura, poginula jedna osoba a ranjeno 19, uglavnom osoblja snaga bezbednosti.

XS
SM
MD
LG