Linkovi

Crnogorska opozicija vjeruje da će Đukanovićeva vlada priznati Kosovo


Nakon što je Milo Đukanović sinoć peti put postao crnogorski premijer, predstavnici opozicije izrekli niz optužbi na njegov račun optužujući ga, prije svega, za navodnu namjeru da prizna nezavisnost Kosova.

Predstavnici opozicije ističu da nema sumnje da će Vlada priznati nezavisnost Kosova, ali i ocjenjujuju da će to biti ‘’najveća sramota u istoriji Crne Gore’’.

Poslanik Srpske liste Goran Danilović poručio je Đukanoviću da ‘’nema dobrih odnosa i sa Beogradom i sa Prištinom, već mora da se bira, u skladu sa državnim interesom Crne Gore’’.

Poslanik Narodne stranke Dragan Šoć rekao je da je Kosovo za njega par exelans unutrašnje pitanje Crne Gore, od koga zavise evropske integracije i unutrašnji integritet države.

’’Nemam dileme da će Vlada priznati nezavisnost Kosova, samo je pitanje kada. Vlada Crne Gore će priznati Kosovo, jer postoji obaveza prema albanskom lobiju koji je dugo radio na podršci crnogorskoj nezavisnosti’’, smatra on.

Poslanik Socijalističke narodne partije Predrag Bulatović naveo je kako je ’’jasno da će vlast u određenom trenutku priznati nezavisnost Kosova, ali premijer mora da zna da je energija naroda takva da kaže - nemojte da radite to što ne smijete’’. Bulatović je ocijenio da bi priznanje nezavisnosti Kosova bila najveća sramota u istoriji Crne Gore.

Poslanik Albanske alternative Vaselj Siništaj smatra da ni samostalnost ni budućnost Kosova ne zavise od toga da li će ga Crna Gora priznati ili ne.

’’Lično smatram da je samostalno Kosovo zatvaranje kruga raspada bivše Jugoslavije, a za nas je važno da poštujemo i gradimo dobrosusjedske odnose’’, rekao je Siništaj.

XS
SM
MD
LG