Linkovi

Đukanović: Odluka o Kosovu na liniji uvažavanja državnih interesa


Mandatar crnogorske Vlade Milo Đukanović u ekspozeu o programu Vlade, danas je u crnogorskom parlamentu, rekao kako će najvažniji zadatak nove Vlade biti nastavak stvaranja ambijenta za dinamičan ekonomski i demokratski razvoj, koji će Crnu Goru, u doglednoj budućnosti, kvalifikovati za punopravno članstvo u Evropskoj uniji i NATO.

Đukanović je kazao da je prihvatio da se vrati na državne funkcije, jer je smatrao da ne može izbjeći primarnu odgovornost predsjednika vladajuće stranke za povjereni mandat za obavljanje odgovornih vladinih poslova u najboljem interesu Crne Gore i njenih građana.

Mandatar je istakao da će njegov kabinet raditi na inteziviranju sprovođenja reforme državne uprave, a borba protiv korupcije i organizovanog kriminala ostaje jedan od ključnih prioriteta Vlade.

Govoreći o pitanju Kosova, on je rekao da će Crna Gora, kada za to dođe vrijeme, donijeti odluku na liniji uvažavanja, prije svega, svojih nacionalnih i državnih interesa i trajne evropske i evroatlantske integracije.

Đukanović je ocijenio da su poboljšanje životnog standarda i ubrzani nastavak evropskih integracija realno ostvarljivi zadaci na temelju učvršćene bezbjednosne, političke i makroekonomske stabilnosti Crne Gore.

On je istakao da je cilj dinamičnog i održivog ekonomskog razvoja – osim višeg nivoa životnog standarda, dalji ubrzani rast zaposlenosti u Crnoj Gori.

Đukanović je naveo da opredjeljenje Crne Gore da bude sastavni dio EU podrazumijeva izgradnju tržišne privrede koja će moći da nesmetano funkcioniše u okviru integrisanog evropskog tržišta i da se nosi sa sve izraženijim konkurentskim pritiskom.

Poslanici prosrpske opozicije nisu prisustvovali predlaganju programa i sastava Vlade, iako su se nalazili u parlamentu.

XS
SM
MD
LG