Linkovi

Konik popularnost koristi da bi pomogao zajednici iz koje je potekao


Heri Konik Jr. privlači na hiljade obožavalaca koji su do sada već kupili milione njegovih albuma, ali muzika nije jedino što ih privlači. Njegova pojavljivanja na malim i velikim ekranima, ali i na Brodveju je to što drži pažnju njegovih obožavaoca. Konik svoju popularnost sada koristi da bi pomogao zajednici iz koje je potekao.

Heri Konik Jr., neumorni umetnik, je do sada izdao 21 album, osvojio 3 Gremija i igrao u 15 filmva. Da bi se proizvela tolika količina umetnosti, neophodno je mnogo vežbe. Konik je počeo da se bavi umetnošću još od malih nogu.

«Imao sam oko 6 godina kada sam počeo da idem na časove, a sa 9 godina sam već uveliko bio u tome. Snimao sam muziku, i sećam se da sam svirao sa simfonijom kada sam imao 9 godina. I to je zapravo sve što sam radio. Nisam se bavio sportom, nisam bio najbolji đak, muzika je bilo sve što me je zanimalo,» priča Konik.

Verovatno nema boljeg mesta da se apsorbuje različita muzika od Nju Orleansa gde je Konik odrastao. Njegov najnoviji album «Oh, my NOLA» je posvećen muzici Nju Orleansa, a skraćenica NOLA znači Nju Orleans Luizijana.

«Ponekad tako nazivamo Nju Orleans. Kad god pomenem na taj grad, pomislim na njegovu bogatu kulturu, muziku, hranu i umetnost. Veoma sam ponosan što sam tamo odrastao,» kaže Konik.

Konika je upravo ljubav prema Nju Orleansu naterala da pomogne stanovnicima koji su pogođeni stravičnim olujama.

«Neposredno posle udara uragana Katrine sam sa svojim bliskim prijateljem Brenfordom Marsalisem otputovao u Hjuston da posetim evakuisane ljude koji su bili smešteni u Astrodomu. Tada smo došli na ideju Sela za muzičare, i odlučili smo da sagradimo kuće kako bi namamili raseljene muzičare da se vrate u Nju Orleans. Smeštaj je otvoren za sve ljude, ali je akcenat na muzičarima,» objašnjava Konik.

On je nedavno odigrao sporednu ulogu u filmu «P.S. I Love You», ali ako bi morao da bira između glume i muzike, Konik kaže da bi radio ono u čemu ima više iskustva.

«Mislim da su mi stvari koje imaju veze sa muzikom bliske jer se time bavim već jako dugo vremena, a što se duže nečim bavite to vam postaje poznatije i izazovnije u isto vreme. Muzika je deo mog života od kada sam bio dete, a glumom sam počeo da se bavim tek kada sam imao 20 godina,» zaključuje Konik.

Bilo da svira moderni džez ili tradicionalni koji više prija starijim slušaocima, Heri Konik Jr. je univerzalno priznat kao talentovani filantrop.

Povezani članci

XS
SM
MD
LG